Dolar 32,4923
Euro 34,9263
Altın 2.438,81
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 18°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

BİLİM PARKI geliyor!

Samsun’un Çarşamba İlçesi’nde, gençleri bilimle buluşturmak, dünyayı ve çevrelerini daha iyi keşfetmelerini sağlamak amacıyla ‘Bilim Parkı’ kurulacak

BİLİM PARKI geliyor!
REKLAM ALANI
14 Haziran 2021 17:14

Samsun’da Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, öğrencileri bilim ile buluşturacak ve eğlenirken öğrenmelerini sağlayacak olan ‘Çarşamba Bilim Parkı’ için çalışmaların başladığını açıkladı. Batı Yaka’da, Gülhane Parkı yanında kurulacak olan Bilim Parkı ile öğrenciler, fen derslerindeki soyut olan ve 3 boyutlu düşünmeyi gerektiren kavramları, bizzat yaparak ve yaşayarak öğrenme fırsatı bulacak.

EĞLENİRKEN ÖĞRENECEKLER

Çarşamba’ya kazandırılacak olan ‘Bilim Parkı’ ile ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Halit Doğan, şunları söyledi:

“Çarşambamızı bilim, sanat ve sporla buluşturmaya devam ediyoruz. İlçemize kazandırmak için çalışmalarına başladığımız Bilim Parkı’mız da bu manada bizim için çok önemli. Açık alanda kurmayı planladığımız parkımız, öğrenciyi temel alarak ve fen bilimleri dersleri öğretim programının temel amaçları göz önünde bulundurularak titizlikle hazırlandı. Gençlerimizin eğlenirken öğrenmeleri, dünyayı ve çevrelerini keşfetmeleri bizim için çok değerli. Çarşambamızı bu kapsamda geliştirmek, gençlerimize bilimle içi içe yaşayabilecekleri ve kendilerini geliştirebilecekleri alanları oluşturmak için çalışıyoruz. Parkımız sayesinde, gençlerimizin bilimi daha çok sevmelerini ve ilgi göstermelerini hedefliyoruz. İnşallah Bilim Parkımız hizmete açıldığında öğrencilerimiz, teorik olarak öğrendikleri bilgileri, burada pratikte hayata geçirerek keşfetme fırsatı bulacaklar.”

GELECEĞİN BİLİM İNSANLARI

Çocukların bilim ile ilgileneceği faaliyet alanları oluşturduklarını söyleyen Başkan Doğan, “Bilim Parkımızı hayata geçirmemizdeki en büyük amacımız, yarınlarımızın teminatı gençlerimizin, çocuklarımızın bilim ile uğraşabilecekleri faaliyet alanlarıyla iç içe büyümelerini sağlamak ve onları bilime özendirmek. Bilim insanı olma hayaliyle büyümüş, bilime uğraş vermiş çocuklar yetiştirmek en büyük gayemiz” dedi.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.