Dolar 32,3635
Euro 34,9543
Altın 2.325,43
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

BİLİM PARKI!

Samsun’un Çarşamba İlçesi’nde 1600 metrekare kapalı alan ve 750 metrekare açık teraslı Bilim Merkezi’nin temeli atıldı

BİLİM PARKI!
REKLAM ALANI
30 Haziran 2022 16:58

Çarşamba Belediyesi tarafından öğrencileri bilimle buluşturmak ve eğlenirken öğrenmelerini sağlamak amacıyla Çarşamba’ya Bilim Merkezi ve Bilim Parkı kuruluyor. Çarşamba Batı Yaka Gülhane Parkı yanında kurulacak olan Bilim Merkezi’nin temeli atıldı. Bilim Merkezi ve Bilim Parkı sayesinde öğrenciler, fen derslerindeki soyut olan ve 3 boyutlu düşünmeyi gerektiren kavramları, bizzat yaparak ve yaşayarak öğrenme fırsatı bulacaklar.

BAŞKAN DOĞAN’DAN AÇIKLAMADA
Temelleri atılan Bilim Merkezi ve montajı devam eden Bilim Parkı ile ilgili açıklamalarda bulunan Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, “Çarşamba’mıza gençlerimizin kendilerini geliştirebilecekleri, eğlenirken öğrenebilecekleri alanlar kazandırıyoruz. Bu manada Bilim Merkezimizin temelini atmış bulunuyoruz. Bilim Parkımızda, bilimsel ünitelerin montajı devam ediyor. İnşallah yakın zamanda tamamlayarak gençlerimiz, hemşehrilerimizin hizmetine sunmuş olacağız. Çalışmalar tamamlandığında öğrencilerimiz teorik olarak öğrendikleri bilgileri, burada pratikte hayata geçirerek keşfetme fırsatı bulacaklar. Bilime uğraş vermiş gençler yetiştirebilmek en büyük gayemiz. Bir çocuğumuzun dahi hayatına dokunabilmek, ‘ben bilim insanı olacağım’ demesine katkı sunabilmek bizleri çok mutlu edecektir. Ülkemizi, dünyamızı daha da ileriye götürecek, bugünümüzün güvencesi, yarınlarımızın teminatı gençlerimize güveniyor, onlar için çalışmaya devam ediyoruz” dedi.

ÜLKEDE BİR İLKE İMZA ATILACAK
Bin 600 metrekare kapalı alanı ve 750 metrekare açık terası bulunan Bilim Merkezi’nde; 11 farklı bilim atölyesi, 1 amfisi, yaklaşık 300 deney düzeneği ve özel tasarım galerileri bulunacak. Ayrıca eğitim salonları, kimya ve fizik atölyelerinin yapıldığı laboratuvarlar, simülasyon cihazları, gözlem evi ve Bilim Kafe’nin yer aldığı merkezde, çocukları; bilimsel kampların, atölye çalışmalarının, bilimsel şovların yapıldığı yoğun bir içerik bekliyor. Aynı zamanda Türkiye’de bir ilke imza atılarak Bilim Merkezi’nin bahçesinde, 2 bin metrekarelik alana, 44 adet bilimsel üniteler yerleştirilerek Bilim Parkı yapılıyor.

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.