Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 16°C
Sal 16°C
Çar 19°C
Per 21°C

‘BİNİN ÜZERİNDE ÖĞRENCİ MAĞDUR’

Samsun Endüstri Meslek Lise Mezunları Dernek Başkan Seyit Ahmet Çay, deprem güçlendirme çalışması çerçevesinde olan Şehit İlhan Hamlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin 2 tane ısınma kazanı olmadığından dolayı eğitime açılamadığını ve binin üzerinde öğrencinin mağdur olduğunu söyledi

‘BİNİN ÜZERİNDE ÖĞRENCİ MAĞDUR’
REKLAM ALANI
13 Kasım 2023 15:11

Eski ismiyle Endüstri Meslek Lisesi, şimdiki ismiyle Şehit İlhan Hamlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olan okulda 2021 yılında deprem güçlendirme ve onarım çalışmaları başlatıldı. 3 yıl içinde okulun güçlendirme çalışmalarının bittiğini söyleyen Dernek Başkan Seyit Ahmet Çay, müteahhidin ödeneğinin bitmesi nedeniyle ısınma kazanının alınmadığını ve bundan dolayı binin üzerinde öğrencinin farklı yerlerde eğitim gördüğünü belirtti. Okullarının en kısa süre açılmasını talep eden Dernek Başkanı Seyit Ahmet Çay, okulun önüne giderek basın açıklaması yaptı.

‘ÖDENEK TAHSİL EDİLMELİ, ÇOCUKLAR PERİŞAN’
Seyit Ahmet Çay, “Okulumuzda 3 sene önce deprem güçlendirme çalışması başlatıldı. Bu 3 yıl içinde okulumuzun kuvvetlendirme işlemleri bitti. Bu arada müteahhidin ödeneği bittiği için ısınma sistemimizdeki 2 tane kazanımız eksik kaldı. Bu 2 tane kazanın eksikliği, binin üzerinde öğrencimizin başka başka okullarda eğitim yapmaya, öğretmenlerimizi de oralara gitmeye mecbur ediyor. Çocuklarımız perişan durumdadır. Bu okulların kazanlarıyla ilgili ödeneğin tahsis edilmesini istiyoruz. Çocuklarımızın okula gelmesini sağlamak zorundayız. Burası Samsun sanayisinin lokomotifidir. Şu anda Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) bu okuldan mezun olanlar çalışıyor. Çocuklarımız bulundukları okulda beceri eğitimleri alamıyorlar. Lütfen okulumuzun ısıtma sistemini tamamlayalım. Okulumuzun ısıtma sistemi tamamlandıktan sonra çok kısa bir süre sonra taşınması muhtemeldir. Okulun zaten 1 yıl öncesi hizmete girmesi gerekiyordu fakat bazı sebeplerden dolayı olmadı. 2 tane kazan alınmaması halinde bu durum daha da gecikecek, çocuklarımız ve öğretmenlerimiz mağdur olacak, Samsun’un sanayi lokomotifi eksik kalacaktır” dedi.

İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN AÇIKLAMA:
‘İhale süreci tamamlanınca 15 gün içinde tamamlanacak’
İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ise okul hakkında şu bilgiler verdi:
“Şehit İlhan Hamlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin güçlendirme çalışmaları sırasında binanın eski olmasında dolayı öngörülmeyen değişikler oldu. Yapılan planlamada kalorifer sisteminin çalışır durumda olduğundan dolayı ısınma sisteminde sadece tamirat işlemi planlandı. Sistemin planlama doğrultusunda kırılıp döküldükten sonra peteklerin, mekanizmanın çalışmasında ciddi aksaklıkların olduğu tespit edildi. Akabinde durum tamamen yenilenme şeklinde yeninden planlandı. Kalorifer sistemi tüm haltlarıyla birlikte yenilendi. Güçlendirme ve onarım çalışmaları ihalesinden sonra imalat ile ilgili değişiklikler prosedür gereği müteahhidin rızasına bağlı olduğundan dolayı yeni bir proje ve ihale yapma gereği ortaya çıktı. Teknik olarak peteklerin, boruların değişikliği ile ilgili kısım tamamlandı. Fakat kazanın ve kazananın bağlantıları ile ilgili ödenek bitti. Bitince yeniden bir ihale edinim yolu bütçesi istendi. Taksirli bir ödenek onaylandığı durumunda 15 gün içinde kazan ve kazanın bağlantılar tamamlanmış olacak. Kazan ve bağlantıları ile ilgili ihale süreci devam ediyor. Okulunda bir sonraki eğitim ve öğretim döneminde açılması planlanıyor”.

İHA

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , , ,
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.