Dolar 32,5651
Euro 34,8803
Altın 2.437,85
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 18°C

BİR BAŞYAPIT!

Mozart’ın Turguerie akımının en güzel örneklerinden olan operası Saraydan Kız Kaçırma, Samsunlu sanatseverlerle buluştu

BİR BAŞYAPIT!
REKLAM ALANI
25 Kasım 2022 19:07

Türk-Osmanlı kültürünün etkisiyle oluşan ve 16’ncı yüzyıldan itibaren Avrupa’yı etkisi altına alan ‘Turquerie’ akımının en güzel müzikal örneklerden biri olan ‘Saraydan Kız Kaçırma’ operası, Samsun seyircisiyle buluştu.

 BİR BAŞYAPIT!

OSMANLI PAŞASI VE TUTSAK KONSTANZE
Ünlü besteci W.A.Mozart’a ait ‘Saraydan Kız Kaçırma’ operası, Belmonte adlı bir İspanyol soylusunun uşağı Pedrillo ile beraber Selim Paşa’nın Akdeniz kıyılarındaki yazlık köşkünde tutsak olarak bulunan sevgilisi Konstanze’yi ve onun hizmetçisi Blonde’yi Paşa’nın harem bekçisi Osmin’in elinden kurtarmaya çalışmasını anlatır.

 BİR BAŞYAPIT!

2 PERDELİK MUHTEŞEM GÖSTERİ
Orkestra şefliğini Benoit Fromanger’in üstlendiği ‘Saraydan Kız Kaçırma( operasının sahne kurgusu Tuncay Kurtoğlu ve Cenk Bıyık imzası taşıyor. Belmonte rolünde Ufuk Toker, Konstanze rolünde Zerrin Capelli, Osmin rolünde Tuncay Kurtoğlu veBlonde rolünde Sezgi Elhüseyni ile Hande Kocatürk, Pedrillo rolünde Serkan Bodur ile Ulaş Kocatürk, Selim Paşa rolünde Cenk Bıyık ve Eray Dönmez’in dönüşümlü olarak yer aldığı ‘Saraydan Kız Kaçırma’ operası iki perde olarak sahnelendi.

YOĞUN SEYİRCİ KATILIMI
Koro şefliğini Raushan Baigulakova’nın üstlendiği eserin sahne ışığı O. Murat Yılmaz tarafından yapıldı. Samsun Devlet Opera ve Balesi orkestrası ve korosunun yer aldığı eserin başkemancısı Didem Tepe. 24 Kasım 2022 akşamı yoğun seyirci katılımı ile gerçekleştirilen temsil sonunda seyirciler sanatçıları uzun süre ayakta alkışladılar.

Nisanur ÖZYURT

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.