Dolar 32,5826
Euro 34,8334
Altın 2.417,81
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C

BİR ‘HAVZA’ KLASİĞİ!

Samsun’da Havzalılar Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ve Havza Belediyesi işbirliğinde düzenlenen ‘TİRİT GECESİ’ büyük ilgi gördü

BİR ‘HAVZA’ KLASİĞİ!
REKLAM ALANI
13 Mart 2022 16:48

Samsun’un Havza İlçesi’nde Havzalılar Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ve Havza Belediyesi’nin geleneksel işbirliğinde düzenledikleri tirit etkinliği, geniş katılımla gerçekleştirildi.

‘TİRİT, SADECE YEMEK DEĞİLDİR’
Havza Belediyesi, Canik Belediyesi ve sponsorların katkıları ile Canik Sezai Karakoç Kültür Merkezi Çırağan Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlik, halk oyunları gösterileri ile başladı. Halk oyunları gösterilerinin ardından Havzalılar Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Yahya Bozkurt yaptığı konuşmada tiridin sadece bir yemek değil kültür olduğunu belirtti.

Bozkurt, kış mevsiminde insanları bir araya getiren tirit kültürünü yaşatmaya çalıştıklarını ifade ederek, 17 yıldır bu etkinliği gerçekleştirdiklerini vurguladı.

BİRLİK VE BERABERLİK MESAJLARI
CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, AK Parti İlçe Başkanı Kadir Kayan, Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir, Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı da birlik beraberliğin daim olmasını temenni etti.

İLÇEYE YATIRIM HAMLESİ
Havza’nın sadece tiridiyle değil aynı zamanda şifalı kaplıcalarıyla yüzlerce yıldır insanlara şifa sunduğunu belirten Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir, ilçenin son dönemde aldığı sanayi yatırımlarından bahsetti. Özdemir, şunları söyledi:

“Havza Organize Sanayi Bölgesi’nde devam eden fabrika yatırımlarımız var. Bin dekar olan Havza OSB’de genişletme çalışmalarına başlandı. 3 bin 500 dekar genişleme alanı ile Havza 4 bin 500 dekar alana sahip olacak ve Karadeniz’in en büyük organize sanayi bölgesini olacak. Bu konuda da dur durak bilmeden Türkiye’nin her bir tarafında yatırım yapacağını düşündüğümüz herkese gidiyoruz. Birlik ve beraberliğimiz daim olsun.”

Konuşmaların ardından etkinliğin düzenlenmesi için destek olanlara plaketler takdim edildi.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.