Dolar 32,4615
Euro 34,7745
Altın 2.420,41
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C

FINDIK TARLASINDA ‘DÜĞÜN’ VAR!

Karadeniz’de üreticiler, bahçeye getirdikleri davulu çalarak, fındık hasadını sürdürüyor. Davul eşliğindeki hasadın eğlenceli geçtiğini belirten üreticiler, sezonun verimli geçeceğini belirtiyor

FINDIK TARLASINDA  ‘DÜĞÜN’ VAR!
REKLAM ALANI
15 Ağustos 2022 14:15

Karadeniz’den fındık üreticileri hasat için bahçelere girerken, Ordu’da atalarından kalma geleneği sürdürerek, davul eşliğinde şarkı söyleyen üreticiler, düğün havasında hasat gerçekleştiriyor.
Karadeniz Bölgesi’nin en önemli geçim kaynağı olan fındık hasadı 13 Ağustos tarihinde resmi olarak başladı. Resmi kaynaklara göre Ordu’da geçtiğimiz yıl 167 bin ton olan fındık rekoltesi, 2022 yılı hasat sezonu için 70 bin tondan fazla artışla 240 bin ton olarak tespit edildi.

TARLADA DÜĞÜN HAVASI
Üreticiler bahçede hasatlarını sürdürürken, Ordu’nun Eyüplü Mahallesi’nde bazı üreticiler yıllardır bahçelerine getirdikleri davul eşliğinde şarkılar söyleyerek hasada devam ediyor. Davul geleneğinin atalarından kaldığını söyleyen üreticiler, bu sayede hem eğlenceli vakit geçirdiklerini, hem de atalarından gelen geleneği sürdürdüklerini ifade ediyor.

DEDE YADİGARI BİR DAVUL
Semih Kırca isimli fındık üreticisi ve bahçelerin davulcusu Semih Kırca, “Bu şekilde eğlence olsun diye topluyoruz. Ailecek fındık topluyoruz. Davul bize dededen kaldı. Davul eşliğinde daha eğlenceli hasat yapılıyor. Bu şekilde diğer bahçe sahipleri de bizi duyuyor. Fındık güzel ve randımanlı, devletimizden de Allah razı olsun fiyat güzel” dedi.

ESKİ GELENEKLER HATIRLANIYOR
Hasat için Antalya’dan kente gelen Engin Sakarkaya, hasadın güzel geçtiğini, fiyattan memnun olduklarını ifade ederek, “Eski dede gelenekleri anımsıyoruz, eğlenceli bir şekilde fındık topluyoruz” şeklinde konuştu.

HASAT EĞLENCEYE DÖNÜŞÜYOR
Kenan Korkmaz isimli fındık üreticisi, “Eskiye yönelik gelenekler ile davul eşliğinde hasat yapıyoruz, eğlence şeklinde hasat yapıyoruz. İnşallah bu etkinliklerin daha fazla devam etmesini dileriz. Zorlu geçen hasadı bu şekilde kolaylaştırıyoruz” ifadelerine yer verdi.
Bahçelerinde fındık toplayan Nurşen Korkmaz ve Emre Sakarkaya, eğlenceli vakit geçirdiklerini kaydettiler.
İHA

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.