Dolar 32,5431
Euro 34,9157
Altın 2.429,23
BİST 9.699,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 18°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

BİR İLKİ YAŞADILAR!

İletişim ve Sinema kampı için 10 ilden Samsun’a gelen üniversite öğrencileri, düzenlenen ‘hamsi şöleni’nde unutulmaz bir gün yaşadı

BİR İLKİ YAŞADILAR!
REKLAM ALANI
2 Şubat 2022 18:07

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen kamp programı kapsamında 10 ilden Samsun’a gelen üniversite öğrencileri hamsi şöleninde doyasıya eğlendi. Horon oynayıp, halay çeken üniversite öğrencileri 100 kilogram hamsiyi 2 saatte tüketti.

Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı KYK Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen kış kampları başladı. ‘İletişim ve Sinema’ temalı kampa ev sahipliği yapan Samsun ise 10 ilden 150 üniversite öğrencisini yurtlarda ağırlıyor. Öğrencilere çeşitli etkinlikler sunan Samsun Gençlik ve Spor Müdürlüğü, KYK Münevver Ayaşlı Kız Yurdu bahçesinde hamsi şöleni düzenledi. Canlı kemençe ve diğer müzikler eşliğinde doyasıya eğlenen öğrenciler akabinde ise Karadeniz hamsisinin tadına baktı. Kendilerine çok iyi bakıldığını ifade eden öğrenciler kampın her sene tekrarlanmasını istedi.

‘KENDİMİZİ ÇOK ÖZEL HİSSETTİK’
İzmir’den Samsun’a gelen üniversite öğrencisi Tuğçe Yetkin, “Buraya gerçekten beklentimiz yüksek bir şekilde geldik. Hiçbir şekilde beklentimizin altında bir etkinlikle karşılaşmadık. İkinci günümüzdeyiz ve inanılmaz eğlenceli şekilde geçiyor. Yöresel tanıtım efsane güzel. Burada gerçekten Samsun’dan ve Karadeniz yöresinde olan her şeyi hissedebiliyoruz. Bizimle inanılmaz iyi ilgileniliyor. Odalarımızdan, yemekhanelerdeki sisteme kadar çok güzel düşünülmüş. Bizi çok özel hissettiren bir etkinlik oldu. Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğüne çok teşekkür ediyorum. Bu tür etkinlikler bizim yeni yerler tanımamıza, bilgimize bilgiler katmaya yardımcı oluyor” dedi.

‘BAKANIMIZA, KYK’YA ÇOK TEŞEKKÜR’
Edirne’den Samsun’a gelen Ayça Dolu ise, “Bu kadar beklemiyordum. Her şey çok güzel geçiyor. Bizimle çok iyi ilgileniyorlar. KYK’ya çok teşekkür ediyoruz. Bakanımıza özellikle çok teşekkür ediyoruz. Sinemaya gidiyoruz, horonlar, halaylar çekiyoruz. Bir daha olsa biz tekrar geliriz” ifadelerini kullandı.

Kış kamplarının ikinci ve üçüncü günü 1-2 Şubat tarihleri arasında Masa Tenisi Turnuvası düzenlenecek. Dostluk ve kardeşlik duygularıyla gerçekleşecek turnuvaya her ili temsilen bir öğrenci katılacak. Yarışmada birinci olan illere kupa verilecek. Kampların dördüncü günü (3 Şubat) “Kamp Temalı Bilgi-Kültür Yarışması” gerçekleştirilecek. Yirmi sorudan oluşan yarışmada sorular, kamp süresince anlatılan konular arasından seçilecek. Her ili temsilen iki ya da üç öğrenciden oluşan takımların katılacağı yarışmada birinci, ikinci ve üçüncü olan illere kupa verilecek.

Kamp 4 şubat tarihinde sona erecek.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.