Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 22°C

Samsun’a ‘DEV’ Yatırım!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Gelişme alanlarıyla birlikte Türkiye’nin en büyük serbest bölgesini Samsun’a kazandırıyoruz” dedi

Samsun’a ‘DEV’ Yatırım!
REKLAM ALANI
24 Nisan 2023 19:03

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi Nisan Ayı Olağanüstü Toplantısı yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’in başkanlığında yapılan toplantıda, yatırım projelerine ilişkin 5 gündem maddesi görüşüldü.

KURUCU VE İŞLETİCİ ŞİRKET KURULACAK
Yaptığı konuşmada Samsun Limanı yanındaki 75 dönüm alana kurulu serbest bölgenin büyüme ihtimali üzerine kente yeni bir serbest bölge kazandırılacağı müjdesini veren Başkan Mustafa Demir, “Mevcut serbest bölgenin tamamı dolu. Büyümeye de müsait değil. Daha önce de aslında çok kez ifade ettik. Bölgenin merkeziyiz. Şuan Orta Karadeniz Serbest Bölge Projesi’nde kurucu ve işletici anonim şirketini ilan etme noktasındayız. Şirketi de acilen kurup inşallah orada ihracatımıza ve istihdamımıza çok ciddi katkı sağlayacak olan çok önemli bir yatırım. Yurt dışından da şehrimize önemli sayıda yatırımcı gelecek” dedi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YÜZDE 20 ORTAK
Yeni serbest bölgenin gelişme alanlarıyla birlikte Türkiye’nin en büyük serbest bölgesi olacağini da söyleyen Demir, “Bu durum, Samsun’a ekonomik potansiyeli yakalamada müthiş bir ivme oluşturacak. Ticaret Bakanımız Mehmet Muş’a da teşekkür ediyorum. Kararın onaylanmasıyla da belediyemiz kurucu şirkete 200 bin TL sermaye ile yüzde 20 ortak oldu” diye konuştu.

SU ÜRÜNLERİ OSB’YE DE ORTAKLIK
Başkan Demir, Tarıma Dayalı İhtisas Su Ürünleri Organize Sanayi Bölgesi Projesi’ne Samsun Valiliği Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı hesabına 2 milyon 875 bin 850 TL yatırarak yüzde 33 kurucu ortak olduklarını söyleyerek, “Bu proje de yine tarımımızın gelişmesi açısından çok önemli. Böyle bir gayretin içindeyiz. Hizmette acelemiz var. Şehrimiz her türlü yatırımın en güzelini hak ediyor. Bu da bunlardan bir tanesi” dedi.

KAMULAŞTIRMA İÇİN 200 MİLYONLUK KREDİ
Gülsan Sanayi Sitesi ve Cumhuriyet Meydanı Projesi kapsamında kamulaştırma bedellerinde kullanılmak üzere İller Bankası’ndan 200 Milyon TL’lik alınacak krediyle ilgili de konuşan Başkan Demir, “Gülsan’da daha önce başlatılmış hukuki süreci devam ettiriyoruz. Kamulaştırmada bilirkişiler, mağduriyet oluşmayacak rayiç fiyatları tespit ediyorlar. Kamulaştırma yapılınca vatandaş mağdur ediliyormuş gibi bir algı oluşturuluyor ancak böyle bir durum söz konusu değil. Bilirkişiler, çoğu piyasaya da satamayacak olduğu fiyatın üzerinde değer tespiti yapıyor. Netleşip karara bağlanmasını bekliyoruz. Vatandaşımız herhangi bir hususta mağduriyet yaşamayacak. Bu meydan projesi için de böyledir. Genelde ek finansa pek ihtiyaç duymuyoruz ama bu kararla sadece tedbirimizi alıyoruz” açıklamasında bulundu.

‘HİÇ BİR YOL ŞİKAYETİ KALMAYACAK’
Yol yapım, bakım ve onarım çalışmalarında kullanılmak üzere 100 milyon TL tutarındaki bir kaynağı hazırda tutacaklarını ifade eden Başkan Demir, “Önümüzdeki sene hiçbir yol şikayeti kalmayacak. İlçelerimiz, mahallelerimiz ve içme suyu dahil önümüzdeki sene alt yapı problemini gündemimizden tamamen çıkaracağız” dedi.

Gündem madelerinin görüşülüp karara bağlanmasının ardından toplantı sona erdi.

Sibel TOPAL

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.