Dolar 32,3680
Euro 34,9630
Altın 2.325,55
BİST 9.127,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

‘BİZDEN KORKUYORLAR!..’

Samsun’da Canik Belediyesi’nin İstanbul’un Fethi’nin 569’uncu yıl dönümü nedeniyle düzenlediği kutlama programı, büyük ilgi gördü. Prof. Dr. Yusuf Kaplan, gecede gençlere önemli mesajlar verdi

‘BİZDEN KORKUYORLAR!..’
REKLAM ALANI
30 Mayıs 2022 21:20

Canik Belediyesi, İstanbul’un Fethi’nin 569’uncu yıl dönümü dolayısıyla kutlama programı düzenledi. Sezai Karakoç Canik Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen program Ayasofya’nın tekrar ibadete açılmasını konu alan “Bir Mekân Bin Zaman Ayasofya” adlı tiyatro gösterisinin ardından Yazar Yusuf Kaplan’ın sunduğu ‘Öncü Kuşak ve Medeniyet Tasavvuru Yolculuğu’ başlıklı konferansla devam etti.,

FETİH PROGRAMINA İLGİ
Canik Belediyesi’nin kültür sanat etkinlikleri kapsamında düzenlediği fetih programına Canik Kaymakamı Mahmut Halal, AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu, Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, Canik İlçe Milli Eğitim Müdürü Zahit Köseoğlu, AK Parti Canik İlçe Başkanı Mahmut Gencay, MHP Canik İlçe Başkanı Süleyman Baltacı, Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri katıldı. Genç izleyiciler tarafından yoğun ilgi gören programda konuşan Başkan İbrahim Sandıkçı, fetih ruhunu yaşamak ve genç nesillere aktarmayı hedeflediklerini söyledi.

‘DÜNYA MEDENİYETİ’ VURGUSU
İstanbul’un İslam dünyası açısından taşıdığı önemi hatırlatan Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, “İstanbul, biz Müslümanlar açısından Mekke, Medine ve Kudüs’ten hemen sonra gelen; Peygamber Efendimizin müjdesine nail olmuş kutsal bir şehirdir. İstanbul’un fethine vesile olan bu maneviyatın yaşatılması, fetih ruhunun her daim canlı tutulması için sahip olduğumuz değerlere sıkı sıkıya bağlanmamız gerekmektedir. Bu bilincin korunması, manevi değerlerimizi koruyabilmemize bağlıdır. Dilerim bu program, -Ayasofya’da olduğu gibi- tüm İslam coğrafyasında asırlardır süren esaretin sona ermesine vesile olsun. Fetih ruhuna sahip öncü kuşakların; barışın ve adaletin hüküm sürdüğü bir dünya medeniyetini yeniden inşa etmelerine katkı sağlasın” dedi.

DEVRİYE TİYATRO’DAN AYASOFYA
Canik Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen programda Devriye Tiyatro ekibi tarafından sahnelenen ‘Bir Mekân Bin Zaman Ayasofya’ adlı tiyatro gösterisi izleyiciler tarafından büyük ilgi gördü. Ayasofya’nın özgürlüğüne kavuşması adına verilen mücadelelerin konu edildiği oyunda bu amaç uğruna büyük mücadeleler veren simge isimler canlandırıldı. Fatih Sultan Mehmet Han, Said Nursi, Necip Fazıl Kısakürek, Osman Yüksel Serdengeçti, Prof. Dr. Necmettin Erbakan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın temsili karakterler olarak canlandırıldığı oyun beğeniyle izlendi. Özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın temsil edildiği sahne büyük alkış aldı.

ZİHİNSEL İŞGŞALE KARŞI ÖNCÜ KUŞAK
‘İstanbul’un Fethi’ dolayısıyla düzenlenen programa konuşmacı olarak davet edilen Yazar Yusuf Kaplan, gençlere önemli tavsiyelerde bulundu. Konuşmasında medeniyet inşa etme yolunda öncü kuşaklar yetiştirmenin önemine değinen Yusuf Kaplan, “Emperyalist güçler bizden korkuyor. O yüzden ülkemiz zihinsel işgal altındadır. Bu işgalin önüne geçmemiz gerekiyor. Siz gençlere büyük görev düşüyor. Kendinizi kesinlikle hafife almayın. Kendinize hedefler koyun. Sıradan insanlar hiçbir zaman tarih yapamaz. Bu toplumun çocukları sıradan ve sürüden olamaz. Sıra dışı olacaksınız. O zaman sizin önünüzde kimse duramaz. Türkiye beklenendir. Dünyanın her yerinde insanlar Türkiye’yi bekliyor. Bizim önümüzü ancak öncü kuşaklar açacak. Öncü kuşaklar, Peygamber Efendimizin sahabelerinin ruhunu taşıyan nesillerdir” dedi.

Program sonunda Yazar Yusuf Kaplan’a Canik Kaymakamı Mahmut Halal ve Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı tarafından hediye takdim edildi. Tiyatro oyuncuları ise hediyelerini AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu’nun elinin aldı.

Sibel TOPAL

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.