Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 18°C
Per 19°C

Bölge Yerel Basın Mensupları Buluşması

Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) Samsun İl Müdürlüğü, “Bölge yerel basın mensupları buluşması” toplantısını gerçekleştirdi

Bölge Yerel Basın Mensupları Buluşması
REKLAM ALANI
21 Mayıs 2017 22:00

Şehit Ömer Halisdemir Çok Amaçlı Salonu’nda yapılacak toplantıda konuşan Samsun Valisi İbrahim Şahin, bu tür etkinliklerin sürekli yapılması gerektiğini vurguladı.

‘ÖNEMLİ TOPLANTILAR’

“Biz gazeteciler her şeyi biliriz ama bazen de hiçbir şeyi bilmediğimizin de farkında olmayız.” diyen Şahin, “Sadece biz eleştiririz. İyi şeyler olduğunda çok yazmak işimize gelmez. ‘Bölge yerel basın mensupları buluşması’ toplantısıyla ilgili bir araya gelmek, dertleşmek kendi hatalarımızı, kusurlarımızı görmek bu aynı zamanda bizi bir araya getirir ki ortak kültür, ortak payda oluşturmasını sağlar. Bu tarz toplantıları insanlar zaman zaman önemsemezler ama ben tam tersini düşünüyorum. Emin olun bir araya gelmeniz, sohbet etmeniz bile katkı için yeterlidir.” dedi.

‘SİZLERİ TAKDİR EDİYORUM’

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ise medya mensuplarının böyle bir toplantıda bir araya gelmesinden dolayı mutluluk duyduğunu kaydederek, “Siz medya mensuplarının gerek Samsun’da, gerek komşu illerimizde, gerekse ülke genelinde sorun ve hedeflediğiniz programları ve projeleri görüşmek üzere bir araya gelişinizi takdirle karşılıyorum.” ifadesini kullandı.

‘YEREL BASIN DESTEKLENMELİ’

Basın Yayın ve Enformasyon Samsun İl Müdürü Mücahit Taşkın da genel müdürlüğün yerel basını desteklenmesi ve güçlendirilmesi görevi kapsamında bu toplantıyı gerçekleştirdiklerini aktardı.

İl müdürlüğünün bölgesinde bulunan Samsun, Ordu, Amasya, Tokat, Çorum ve Sinop’taki medya yöneticileri ve gazetecilerle yapılan görüş ve incelemeler sonrasında bu toplantının yapılması gerektiği yönünde karar alındığını dile getiren Taşkın, “Bölgedeki medya kuruluşları temsilcileri yerel medya alt yapısının ve buna bağlı olarak medya mensuplarının ve gazetecilerin, iletişim teknolojisindeki hızlı gelişime ayak uydurabilmek adına uzman kurum ve kuruluşlardaki konunun uzmanlar tarafından eğitim verilmesinin faydalı olacağı tespit edilmiştir.” diye konuştu.

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) Genel Sekreteri Mevlüt Özen ve Basın İlan Kurumu Samsun Şube Müdürü Mustafa Bayraktar, Çarşamba İletişim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Niyazi Usta da birer konuşma yaptı.

İl Müdürlüğünün sorumluluk bölgesinde bulunan Samsun, Ordu, Çorum, Sinop, Tokat ve Amasya’da görev yapan yerel medya temsilcileri ve iletişim fakültesi öğrencilerinin katıldığı toplantı, Bafra’daki Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti gezisi ile son buldu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.