Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pts 16°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 20°C

‘YAŞAMLARI TEHLİKE ALTINDA!..’

Samsun Barosu tarafından düzenlenen çalıştayda hayvan türünün günümüzde tehdit altında olduğu belirtilerek, “Hayvan hakları için mücadele etmek için birlikte hareket edelim” çağrısı yapıldı

‘YAŞAMLARI TEHLİKE ALTINDA!..’
REKLAM ALANI
12 Haziran 2023 17:07

Samsun Barosu Hayvan Hakları Komisyonu tarafından Hayvan Hakları Çalıştayı düzenlendi. Samsun Adliyesi İsa Fidan Konferans Salonu’nda düzenlenen çalıştayda konuşan Samsun Barosu Hayvan Hakları Komisyon Başkanı Fatma Suğanlı, “Bugün burada toplanmamızın nedeni, hayvan hakları sorunlarının ele alınacağı, tartışılacağı ve çözümler üzerine fikir alışverişinde bulunacağımız bir platform oluşturmaktır” dedi.

 'YAŞAMLARI TEHLİKE ALTINDA!..'

EKOSİSTEMİMİZİN BİR PARÇASI
‘Hayvanların refahı ve hakları konularında bilinci artırmak ve daha adil, duyarlı ve sürdürülebilir bir dünya inşa etmek amacıyla bir araya geldiklerini’ de belirten Fatma Suğanlı, “Hayvanlar, dünyamızın ortak varlıklarıdır. Ekosistemlerimizin bir parçası olarak, doğal dengenin sürdürülmesinde kritik bir rol oynamaktadırlar. Ancak, günümüzde birçok hayvan türü tehdit altındadır, kötü muamele görmektedir ve yaşamları tehlike altındadır. Biz insanlar olarak, bu sorunlarla yüzleşmeli ve eyleme geçmeliyiz. Hayvan hakları, sadece bir grup insanın değil, tüm insanlığın ortak sorumluluğudur. Bir toplum olarak, hayvanlara saygı göstermek, onları korumak ve onlara adil davranmak zorundayız. Bu çalıştayda, hayvan hakları sorunlarını daha derinlemesine anlamak, mevcut zorlukları ve adaleti sağlamak için neler yapabileceğimizi tartışmak için bir araya gelmiş bulunuyoruz “diye konuştu.

 'YAŞAMLARI TEHLİKE ALTINDA!..'

‘HER BİR ADIM ÇOK DEĞERLİ’
Çalıştayın farklı bakış açılarından zengin bir katılımcı grubunu bir araya getirdiğini hatırlatan Fatma Suğanlı, “Hayvan hakları savunucuları, akademisyenler, hükümet temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, endüstri liderleri ve diğer paydaşlar burada bulunuyor. Hepimiz, çeşitlilik ve katılımın gücünü anlıyoruz ve bu farklılıkları zenginliğimize dönüştürmek için birlikte çalışmalıyız. Bu çalıştayın hedefleri arasında, mevcut hayvan hakları ihlallerini tanımlamak, toplumda farkındalığı artırmak, mevcut yasal çerçeveleri gözden geçirmek, etkili politikalar geliştirmek ve hayvan refahını artırmak için somut adımlar atmak bulunmaktadır. Bugün yapacağımız oturumlar, sorunları analiz edecek, başarılı uygulamaları paylaşacak ve birlikte çalışarak çözümler üzerinde çalışacağız. Hayvan Hakları Çalıştayımızın sonucunda, hayvan hakları konusunda ortak bir vizyon geliştirmeyi ve bu vizyonu hayata geçirmek için somut eylem adımları belirmeyi umuyoruz. Birlikte hareket ederek, hayvanların yaşam kalitesini artırmak, kötü muameleyi önlemek ve onlara daha adil bir dünya sunmak için bir fark oluşturabiliriz. Bu çalıştayda, katılımcıların deneyimlerini, bilgilerini ve fikirlerini paylaşmalarını teşvik ediyoruz. Herkesin eşit bir şekilde katılım sağlaması ve görüşlerini özgürce ifade etmesi için güvenli bir ortam sağlamak önceliklerimiz arasındadır. Karşılıklı saygı ve empatiyle birbirimize yaklaşarak, daha iyi sonuçlara ulaşabiliriz. Hayvan hakları sorunlarının karmaşıklığı ve çeşitliliği nedeniyle, bu çalıştayda alacağımız her bir adımın değerli olduğunu unutmamalıyız. Fikirlerimizi birleştirerek, ortak bir anlayış oluşturarak ve ortak çözümler üzerinde çalışarak, hayvan hakları konusunda ilerleme kaydedebiliriz” dedi.

 'YAŞAMLARI TEHLİKE ALTINDA!..'

BAŞKAN DEVECİ’DEN DESTEK: Çalıştaya katılan Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, “Meslektaşlarımın özenle hazırladığı bu çalıştaydan çıkacak sonuçlar, şehrimiz için önem taşıyor. Hayvan hakları konusunda belediye olarak sorumluluk almaya ve iş birliği yapmaya her zaman hazırız” dedi.

ORTAK AMAÇ, HAYVANLARI KORUMAK
Başkan Suğanlı konuşmasını şöyle tamamladı:

“Son olarak, hayvan hakları için bir savunucu olmak, uzun vadeli bir taahhüt gerektirir. Hepimizin ortak amacı, hayvanları korumak, refahlarını sağlamak ve onlara daha adil bir gelecek sunmaktır. Çalıştayımızın bu hedefe ulaşmada önemli bir rol oynayacağına inanıyorum. Birbirimizi destekleyerek, işbirliği yaparak ve kararlılıkla ilerleyerek, hayvan hakları konusunda olumlu değişimler yaratabiliriz. Etkili ve yapıcı bir çalıştay geçirmenizi diliyorum. Hayvan hakları için mücadele etmek için birlikte hareket edelim ve gelecek nesillere daha iyi bir dünya bırakalım”.

 'YAŞAMLARI TEHLİKE ALTINDA!..'


PROF. DALĞIN’A ÇİÇEK: Çalıştayda bir sunum gerçekleştiren OMÜ’den Prof. Dr. Duygu Dalğın’a çiçek sunularak teşekkür edildi.

‘HAYVANLAR ACIYI, TERK EDİLMEYİ HİSSEDER Mİ?’
Çalıştayda, Samsun Sinop Veteriner Hekimler Odası Başkanı Elif Köse Üvan, “Sokak hayvanlarına yapılacak müdahaleler”, Psikolog Elif Tutkun, “Çocuk ve hayvan, hayvan sevgisinin psikolojide yeri”, HAYİM Derneği Başkanı Av. Tunahan Gök, “Yaşam Hakkı Çerçevesinde Türcülük”, Kafessiz Tavukçuluk Kurumsal İletişim Yöneticisi Selda Balmumcu, “Dünyada başarılı kampanya örnekleri”, Akademisyen Prof. Dr. Duygu Dalğın, “Hayvanlar acıyı, korkuyu, terk edilmeyi hisseder mi?, Ne kadar içgüdü, ne kadar bilişsel yetenek ve duygu?” ve Hayvan Refahı Müfettişi Asalet Sancakdaroğlu, “Acımız kesim nasıl olmalı, faydaları” konularında konuşma yaptı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.