Dolar 32,5816
Euro 34,8086
Altın 2.513,14
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

‘Bölünmemek için ‘Hayır’!

Memleketi Samsun’a gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, “Bu ülkeyi sevenler, bu ülkenin gerçekten bölünmesini istemeyenler ‘hayır’ diyerek onlara karşı çıkıyorlar” dedi

‘Bölünmemek için ‘Hayır’!
REKLAM ALANI
3 Nisan 2017 20:00

Halk oylaması çalışmaları kapsamında partisinin Vezirköprü İlçe Başkanlığı’nı ziyaret eden Haluk Koç, yaptığı konuşmada, CHP olarak halk oylaması çalışmalarını hiçbir yerden destek almadan, kısıtlı imkanlarla sürdürdüklerini, bu alanda en büyük desteği Türkiye’ye kendilerini borçlu hissetmenin verdiği sorumluluktan aldıklarını bildirdi.

‘NE İSTEDİN DE YAPMADIN?’

Anayasa değişikliği meselesinin bir parti tercihi olmadığını, partiler üstü bir karar olduğuna değinen Koç, “Bu ülkeyi seven, bu ülkenin bölünme riskine karşı uyanık olan, bu ülkede kardeşçe yaşamak isteyen, hakkın, hukukun üstün olmasını isteyen herkesin çok ciddi düşünmesi gerekir. Ne istedin de yapmadın? Ülke için gerektiğinde biz de destek verdik. Ne istiyorsun, niye yoruyorsun bu milleti, niye yoruyorsun bu ülkeyi? Yeter” ifadesini kullandı.

‘BÖLGESEL YÖNETİM KURABİLECEK!..’

“Bunların bir de kandırılma huyu var. Tek başına tekrar kandırılmayacağının garantisi var mı?” diyen Koç, şöyle devam etti: “18 madde içerisinde bir tanesi var ki gözden kaçıyor, onu ısrarla sofradan uzak tutuyorlar. O da şu, 16 Nisan’da ‘evet’ çıkarsa bu yetkileri alacak olan başkan gerekli gördüğü takdirde Türkiye’deki birkaç vilayeti bir araya getirerek bir bölgesel yönetim kurma hakkına sahip. Türkiye’nin kanayan yarası için şu anda bir küçük muhalefet partisinin liderini ikna etmiş gözükenler, böyle bir adım atmaya kalktıklarında önce heybeden o yükü atacaklar, ondan sonra da Türkiye’ye, o yetkiyi kullanarak farklı yerlere götürebilecekler.”

’15 YILDIR İSTİKRAR NEREDE?..’

Koç iktidar partisinin halk oylaması kampanyalarında “istikrar gelecek” diye propaganda yaptığını belirterek, “15 yıldır iktidardalar. 15 senedir istikrar uğradı mı Vezirköprü’ye? İstikrar geliyor birilerine, yakın çevrelerine. Bal tutan parmağını yalıyor. Onlara istikrar var ama millete istikrar yok.” ifadesini kullandı. ‘HEPİNİZ ORADAYDINIZ!..’ Türkiye’de hiç kimsenin mal ve can güvenliği olmadığını öne süren Koç, şu değerlendirmelerde bulundu: “Açıklıkla söylüyorum yarın sabah bir kanun hükmünde kararname ile kimin malına çöküleceği belli değil. Örnekleri çok. Şimdi her yerden FETÖ’cü çıkıyor. Çarşıdan, pazardan çıkıyor, Vezirköprü’de bir köy okulundan öğretmen çıkıyor, Samsun’un Çarşambasından bir polis çıkıyor. Çıkıyor, çıkıyor bir tek siyasilerden çıkmıyor. Bunu ne yapalım, bunu nereye koyalım. Bunlara siyaseten tarla olan, siyaseten kol kanat geren, siyaseten bunların tarlalarına su akıtan siyasileri bul onlardan da hesap soralım. Onlara geldi mi, yok? Niye? Hepiniz suçlusunuz. Hepiniz oradaydınız. Bir kez daha sesleniyoruz. Bu işin siyasi sorumluları nerede?”

Halk oylamasıyla ilgili yapılan anketlerde ‘hayır’ oylarının yüksek olduğunu iddia eden Koç, “Bu ülkeye gerçekten kendini borçlu hissedenler, bu ülkeyi sevenler, bu ülkenin gerçekten bölünmesini istemeyenler, bu ülkede gerçekten birlik dirlik isteyenler ‘hayır’ diyerek onlara karşı çıkıyorlar” dedi. Ziyaretlerinde Haluk Koç’a, CHP Samsun Milletvekilleri Kemal Zeybek ve Hayati Tekin ile İl Başkanı Tufan Akçagöz de eşlik etti.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.