Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 19°C

BU AYIBI DÜZELTİN!

Samsun’da Demirören Haber Ajansı’nın(DHA), muhabir Irmak Gürşen’in ‘annelik’ izninden sonra ‘iş akdini’ feshetmesini sert ifadelerle kınadı

BU AYIBI DÜZELTİN!
REKLAM ALANI
12 Nisan 2022 17:48 | Son Güncellenme: 12 Nisan 2022 18:17

Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Ziya Çakır, DHA Samsun Muhabiri Irmak Gürşen’in, ‘annelik izni sonrası’ iş akdinin hukuksuz bir şekilde feshedilmesine tepki gösterdi. Çakır, “Meslektaşımızın yanındayız. DHA yönetimini biran önce bu ayıbı düzeltmeye ve Irmak Gürşen’den özür dilemeye davet ediyoruz” dedi.

AKLA MANTIĞA UYMAYAN GEREKÇELER
Konuyla ilgili bir basın açıklamasında bulunan Yusuf Ziya Çakır yaptığı açıklamada, muhabir Irmak Gürşen’in 2.5 yıldır ‘telifli muhabir’ olarak DHA’da görev yaptığı hatırlatarak, “Değerli meslektaşımız bir süre önce anne oldu ve doğum iznine ayrıldı.
Nisan ayında yeniden görevinin başına dönmeye hazırlanan Irmak Gürşen, ‘anne’ olduğu için işine son verildiğini öğrendi. Meslektaşımız Irmak Gürşen, kendisine iş akdinin feshedilmesine gerekçe olarak, ‘Siz anne oldunuz, süt izniniz olacak, sahada aktif görev yapamayacaksınız, çocuğunuz hasta olur’ denildiğini açıkladı. Bu akla mantığa uymayan açıklamalar aynı zamanda varsayımlara dayalı bahanelerdir” diye konuştu.

CİNSİYET EŞİTSİZLİĞİ İLE MÜCADELE
“Irmak Öcal’ın iş akdinin ‘anne’ olduğu gerekçesiyle, hukuksuz bir şekilde feshedilmesi kabul edilebilecek bir durum değildir” diye Çakır, ayrıca şunları söyledi:”
Kadınların çalışma yaşamında karşılaşabileceği böylesine ‘ilkel’ bir yaklaşımın, hele de kadın cinayetleri ve kadına yönelik şiddet olayları başta olmak üzere, her türlü cinsiyet eşitsizliğine karşı mücadele vermesi gereken bir basın yayın kuruluşunda ortaya çıkması biz gazetecileri büyük bir şaşkınlık içerisinde bırakmıştır.

ASLA KABUL EDEMEYECEĞİMİZ BİR AYIP
Meslektaşımıza yapılan ve asla kabul edilemeyecek bu ‘ayıp’tan ötürü DHA yönetimini, Irmak Gürşen’den özür dilemeye ve hukuksuz fesih işlemini geri almaya davet ediyoruz. Meslektaşımızın yanında olduğumuzu ve tüm yasal sürecin takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz. Kadınların yaşamın her alanında olduğu gibi basın sektöründen de el çektirilmesine asla müsaade etmeyeceğiz.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.