Dolar 32,3882
Euro 35,1467
Altın 2.326,10
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 22°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Bu da PTT kazığı!

Gıda artışlarında adeta zam şampiyonu olan ayçiçek yağı, PttAVM.Com’da, temin edilen şirketten yüzde 21 daha pahalı satışa sunulması büyük tepkiye yol açtı

Bu da PTT kazığı!
REKLAM ALANI
1 Şubat 2021 16:37 | Son Güncellenme: 1 Şubat 2021 16:38

Son dönemde artan gıda fiyatları üzerine devreye giren PTT‘nin bu hamlesinde bir fiyasko ortaya çıktı. Gıda fiyatlarındaki artışlarla zam şampiyonu olan ayçiçek yağını indirimli satacağını belirten PTT’nin, yağı temin ettiği şirketten yüzde 21 daha pahalı sattığı ortaya çıktı.

KOOPERATİF ÜRÜNLERİNE AĞIRLIK VERECEKTİ
Vatandaşların gıda fiyat artışlarından yakınmalarının yükselmesi üzerine devreye giren PTT; Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ),Tarım Kredi Kooperatifleri’nin (TKK) yanı sıra Fiskobirlik ve ÇAYKUR ürünlerini de online satış yaptığı PttAVM.com‘a dahil etti.Yapılan plana göre ayçiçek yağı başta olmak üzere, zeytinyağı, şeker, bakliyat, un, tuz, salça ve bal gibi temel gıda ürünlerinde fiyatların aşağıya çekilmesi için kooperatif ürünlerine ağırlık verilecekti.

TEMİN ETTİĞİ ŞİRKETTEN DAHA PAHALIYA SATIYOR
PttAVM.com üzerinden satışa çıkan Zade markalı ürünler, şirkete yagsepetim.com isimli internet sitesinden de satıyor. Şirket kendi üretimi olan 10 litrelik teneke ambalajdaki ayçiçeği yağını site üzerinden, 145,90TL’ye satarken, PTT’nin sitesinde ise aynı ürün vatandaşa 176,89 TL’den satılıyor.Bu durumda bir vatandaş pttAVM yerine üretici şirketin kendi sitesi üzerinden bu yağı satın alması durumunda yaklaşık 12 TL daha karlı olacak. Bu fiyat farkı pttAVM’nin ürünü yüzde 21,24 daha pahalıya sattığı anlamına geliyor.

1 LİTRE YAĞDA VATANDAŞ 4 TL DAHA FAZLA ÖDEYECEK
PttAVM.com üzerinden satışa çıkan Zade markalı bir diğer ürün olan 1 litrelik ayçiçek yağı ise vatandaşa 29,90 TL’ye satılıyor. Ancak firma bu ürünün kendi web sitesi üzerinden tüketiciye 25.90 TL’den satıyor. Bu hacimdeki yağda da vatandaş firmanın kendi sitesi yerine pttAVM’den alışveriş yapması durumunda 4 TL daha fazla ödemiş olacak.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.