Dolar 32,5826
Euro 34,8334
Altın 2.417,81
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C

EĞİTİME DAİR

EĞİTİME DAİR
REKLAM ALANI
8 Aralık 2022 09:00 | Son Güncellenme: 7 Aralık 2022 20:03

 

                                                              EĞİTİMDE OYUNUN GÜCÜ

Her hafta Salı günleri saat 20:00’de Kanal S ekranlarında ‘’Eğitime Dair’’ programımızda eğitimi konuşuyoruz.

      Bu haftaki konuğumuz eğitimci-yazar Ahmet Çifci idi.

Konuğumuz, ‘ Eğitimde Oyunun Gücü’’ adlı eseri ile öğrenme ve öğretme stratejilerine farklı bir bakış açısı getirmektedir. Öğrenciler ve veliler içi,n rehber kitap olarak tavsiye edilecek eserde çocuk-eğitim-oyun ilişkisi uygulamalı olarak kurgulanmıştır.

Oyunu başlıca motor yetenekler olan güç, hız, dikkat, koordinasyon ve esnekliğin gelişmesi için bir ortam olarak tarif etmektedir.

Çocuğun dilinin oyun olduğu gerçeğinden hareketle çocuk kendisini oyunla ifade eder. Birçok beceriyi, problem çözme yeteneğini, paylaşmayı, merhameti, birlikte hareket etmeyi kısaca hayatı oyunla öğrenir.

Oyunun sadece çocuklar için değil, yetişkinler içinde ihtiyaç olduğunu, insanın hayatın monotonluğundan çıkarıp, heyecana, mutluluğa taşıyan bir araç olarak da görmek lazım. Ancak kast edilen oyunlar sanal oyunlar değil, harekete dayanan , birlikte oynanan, paylaşımcı, hayatın içinde uygulamalı oyunlardır.

Oyun sadece çocukların zihinsel ve duygusal ihtiyaçlarının karşılamakta kalmaz, fiziksel gelişimine önemli ölçüde katkı sağlar.

Öğrenmeye kolaylaştıran, hızlandıran eğitsel oyunlar, geleneksel çocuk oyunları, sokak oyunları daha az masraflı ve erişilebilir oyunlardır.

Saatlerce bilgisayar, internet başında hareketsiz, saldırgan, yokedici ve rekabet eden oyunlar çocuklar ve gençler kadar yetişkinler içinde son derece tehlikeli ve sakıncalıdır.

Çocukları ve gençleri hayata hazırlarken onlara kazandırılacak değerler sevgi, saygı, şefkat, merhamet, yardımseverlik,  dayanışma , empati, sabır, mizah v.b olacaksa onları oyunla eğitmek ve öğretmek gerekmektedir.

     Onları sadece bilgiye dayalı, akademik robotlar olarak yetiştiren eğitim sistemi telafisi mümkün olmayan sonuçlarla karşılaşılacak , mutsuz, başarısız, hedefsiz bir nesille yarınlarımızı inşa etmek zorunda kalacağız.

     Hayattta ve eğitimde hep oyunla kalın…

Sağlıklı, mutlu, eğitimli kalın…

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.