Dolar 32,5247
Euro 34,9024
Altın 2.442,33
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 16°C
Çar 18°C
Per 19°C

‘BU HESAP BURADA BİTMEZ!’

Asgari ücret önerisi 3 bin 800 lira olan DİSK’te Başkan Arzu Çerkezoğlu, asgari ücretin 2 bin 825 lira olarak belirlenmesine tepki gösterdi

‘BU HESAP BURADA BİTMEZ!’
REKLAM ALANI
28 Aralık 2020 16:00

Asgari ücret tespit komisyonu toplantısı sırasında Kadıköy Meydanı’nda asgari ücretle ilgili açıklama yapan DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu, 2021 asgari ücretin 2 bin 825 lira olarak belirlenmesine tepki gösterdi.

ADALET, İNSANİYET, HAKKANİYET YOK
Arzu Çerkezoğlu, “İşçi sınıfı bir kez daha yok sayılmıştır. İşçiler bir kez daha sefalete mahkum edilmiştir. Bu mu adaletiniz, bu mu bu ülkenin tüm değerlerini üreten işçiye emekçiye reva gördüğünüz asgari ücret? Bu asla kabul edilemez. Bu adaletli, insaniyetli, hakkaniyetli değildir” dedi.

BÜTÜN İŞÇİLER MÜCADELE EDECEK
DİSK Başkanı Çerkezoğlu şöyle devam etti:

“Türkiye’de saatlik işçi maliyeti 5.6 dolar, Almanya’da 47 dolar, ‘Gelin ey yabancı sermaye uluslararası sermaye gelin burası en ucuz emek cenneti’ diyordunuz ya iş bu asgari ücret ile bunu bir kez daha teyit ettiniz.Fakat asgari ücreti sizin keyfinize bırakmayacağız bilin ki bu dava burada bitmez. Bilin ki bu hesap burada bitmez. 1 Ocak’tan itibaren başta asgari ücret civarında ücret alan 10 milyon işçi kardeşimiz ve aileleri olmak üzere sendikalı sendikasız bütün işçilerle birlikte 2021 asgari ücretini değiştirmek, yükseltmek ve insan onuruna yaraşır bir düzeye getirmek için mücadeleye devam edeceğiz.”

DİSK’İN ÖNERİSİ 3 BİN 800 LİRAYDI
DİSK’ten yapılan açıklamada, asgari ücretin tümüyle vergi dışı bırakılması gerektiği belirtilmiş, “Bütün kesinti yükü Hazine tarafından karşılanmalıdır ve 2021 yılında asgari ücret 3 bin 800 TL olmalıdır. Bunun mücadelesini hep birlikte sürdürüyoruz” ifadeleri kullanılmıştı.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.