Dolar 32,3068
Euro 35,0599
Altın 2.307,54
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

‘İNSAN KAÇAKÇILIĞININ SİYASİ AYAĞINI AÇIKLAYIN!..’

‘Gri Pasaport Skandalı’ nedeniyle Türkiye’nin gündemine gelen Samsun’un Yakakent İlçesi’nde bir araya gelen CHP’liler, “İnsan kaçakçılığının önünü açan siyasiler kimlerdir?” sorusunu yöneltti

‘İNSAN KAÇAKÇILIĞININ SİYASİ AYAĞINI AÇIKLAYIN!..’
REKLAM ALANI
30 Kasım 2021 18:04

Samsun’da partisinin ‘başkanlar kurulu’ toplantısını Yakakent İlçesi’nde gerçekleştiren CHP İl Başkanı Fatih Türkel, ilçe belediyesinin ‘insan kaçakçılığı operasyonu’na bulaştığını belirterek, “Bu işin peşini bırakmayacağız. İnsan kaçakçılığının siyasi ayağı açıklansın” dedi.

CHP Samsun İl Ögürütü, İlçe Başkanları Kurul Toplantısı’nın Yakakent İlçesi’nde gerçekleştirdi.
Toplantı öncesinde İl Başkanı Fatih Türkel, 17 ilçe başkanı ile Yakakent Cumhuriyet Meydanı’nda Samsun ve Türkiye gündemine oturan Yakakent Belediyesi’nin ‘İnsan Kaçakçılığı Organizasyonu’ ile ilgili basın açıklamasında bulundu.

GİDENLERDEN BİR TEK KİŞİ DÖNDÜ
Fatih Türkel’den önce söz alan CHP Yakakent Meclis Üyesi Ahmet Cirit yaptığı konuşmada, “Yakakent Belediye Başkanı kültürel faaliyetlerde bulunmak kaydıyla meclisten yurt dışına insan gönderme yetkisi almış lakin geri gelen sadece Yakakent Belediye Başkan Yardımcısı olmuştur” hatırlatmasında bulundu.

‘HEPİMİZİ DERİNDEN YARALADI
Basın açıklamasında söz alan CHP Yakakent İlçe Başkanı Hayri Kara ise şunları söyledi:

“Yakakent Belediyesi’nin adının bulaştığı organize insan kaçakçılığı suçu hepimizi derinden yaralamıştır. Almış olduğumuz bilgiye göre İçişleri Bakanlığınca gerek belediye gerekse suçun işlendiği tarihte belediye başkan yardımcılığı görevini yürüten kişi hakkında soruşturma başlatılmıştır. Kimse, ‘devlet de benim hukuk da benim, her suçu işlerim, birilerinin sırtına yıkar façayı kurtarırım, bana bir şey olmaz’ diye hayal kurmasın Hiçbir yetkili kendi yanlışlarını partisini kalkan kullanarak kapatmaya çalışmasın. Bu suçun bütün failleri bu suçtan menfaat elde eden herkes ama herkes mutlaka hukuk karşısında hesap versin” dedi.

FATİH TÜRKEL’DEN ŞOK İDDİALAR
CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel de konuşmasında şunları dile getirdi:

“Almış olduğumuz bilgilere göre ortada Türkiye genelinde örgütlenmiş yaklaşık 70 belediyedede aynı tezgâhı kurmuş bir yapılanmayı görüyoruz. 68 kişi gidiyor dönen sadece Belediye Başkan Yardımcısı. Giden kişilerden içerisinde Yakakent’te oturan 1 kişi yok. Diğer taraftan basından da takip ettiğimiz üzere yurtdışına kaçırılan vatandaşlardan 10’ar bin dolar para alındığı söylenmekte. Belediye Başkanı da çıkmış CHP İl Başkanı ve CHP Parti meclis üyesini eleştirerek ‘mağdurum’ demektedir.

‘BAŞKAN KIYMA BU SUÇA BULAŞMIŞTIR’
Sayın Kıyma, sen Yakakentlilerin, CHP’lilerin aklıyla dalga mı geçiyorsun? Bu organize suça bilerek ve isteyerek bulaşmışsın. Herkesi kandırabilirsin ama CHP’lileri kandıramazsın. Milyonlarca dolar paranın döndüğü iddia edilen bu organizasyon şeması içerisinde başka kimler var? Bu işin bürokraside önünü kimler açtı? Bu işin siyasi ayağını kimler üst düzeyde yönetiyor? Biz CHP olarak Samsun halkından almış olduğumuz yetki ile sonuna kadar bu soruları sorma ya bu davanın takipçisi olmaya devam edeceğiz.

‘SONUNA KADAR TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ’
Kandırılan Yakakent Belediye Başkanı değil Kandırılan Belediye Başkanı tarafından meclisidir. Yakakent halkıdır. Kandırılan Samsunlu hemşerilerimizdir. CHP olarak bu insan kaçakçılığı organizasyonunu kamu vicdanında cevabını bulana kadar bu organize işin takipçisi olmaya devam edeceğiz.”

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.