Dolar 32,3455
Euro 35,1151
Altın 2.310,52
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Bu İkili Bafra’da Bir İlke İmza Attı

Bu İkili Bafra’da Bir İlke İmza Attı
REKLAM ALANI
5 Ekim 2015 23:36

Samsun’un Bafra İlçesinde yapılan Balon turlarında bir ilk yaşandı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Bafra Belediyesinin katkılarıyla İlçe’nin turizminin genişletilmesi için planlanan ve yapılan girişimler sonucunda Bafra İlçesine getirilen 12 kişilik Balon genç çiftin nikahı kıyıldı.

İlçede düzenlenen Balon turlarını gazete haberlerinden ve sivil havacılık kurslarında bulunan arkadaşlarından öğrenen Muammer Beslen ve Şaziye Mert çifti için 400 metre yükseklikte nikah töreni düzenlendi.

Bartın’da Doktorluk yapan genç çiftin nikahını Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin kıydı. Balonda kıyılan nikah törenine şahitlerin yanı sıra, gelin ve damadın anne ve babaları da bu unutulmaz ana eşlik etti.

 

Bartın ili Toplum Sağlığı merkezinde Doktorluk yapan ve İki yıl evvel Türk Hava Kurumundan Yamaç Paraşütü sertifikası alan gelin Şaziye Mert, “Kendim yamaç paraşüt pilotuyum.  Balon uçuşu ile gün doğumunda az önce nikahımızı yaptık. Zaten gökyüzü tutkunuyum ama gökyüzünde evliliğimize evet demek için balonda nikah yapmak daha çok keyifliydi.  Benim zaten böyle bir hayalim vardı, eşimde bunu biliyordu.  Sağolsun böyle bir güzellik yaptı, kendisine çok teşekkür ederim” dedi

Bartın İl 112 Ambulans Komuta Kontrol Merkezinde doktorluk yapan Muammer Beslen ise, “Eşim aynı zamanda meslektaşımdır. Şaziye Mert ile evliliğimize 400 metrede evet dedik. Aslında bu benim ilk uçuşum oldu, Şaziye zaten birkaç yıldır yamaç paraşüt pilotluğu yapıyor. Bafra’da da Hava sporları kulübünden arkadaşlar ile birkaç sendir tanışıyorum ve etkinliklerini takip ediyorum. Bafra’da balon uçuşlarının var olduğunu öğrenince eşime böyle bir sürpriz yaptım. Nikahımızı kıyan Bafra Belediye Başkanımız Zihni Şahin beyde bizleri gerçekten onurlandırdı. Nikahımıza Ailelerimiz de katıldı. Gerçekten unutulmaz bir an oldu bizim için emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi.

Gökyüzünde genç çiftin nikâhını kıyan Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin ise, ilk kez havada bir çiftin nikâhını kıydığını belirterek, “Çiftlerimiz nikâhlarını balonda yapmak istediklerini ve nikâhlarını kıymamızı bizden rica ettiler Benim için de bir ilk ve büyük bir anı oldu. Genç çifti bu cesur kararlarından dolayı kutluyorum. Bafra’ da çok büyük turizm potansiyelleri var. Yamaç paraşütü başlattık. Balon turlarımız devam ediyor. Büyükşehir belediyemiz ile birlikte 12 turizm projesine başlıyoruz. Tanıtıcı yayınlar hazırlıyoruz.  Konaklama yatırımları için görüşmelerimiz ise devam ediyor. Kızılırmak deltası ve kuş cennetimizde çalışmalar sürüyor. Bafra’mızı turizmde önemli bir cazibe merkezi haline getirmek, ilçemizi tanıtmak ve ekonomik canlılık sağlamak istiyoruz.” diye konuştu.

Genç çiftler, Balonda nikahın ayrı bir duygu olduklarını diler getirerek, tüm gelin damat adaylarına Balonda nikahı önerdiler.

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.