Dolar 32,5705
Euro 34,9337
Altın 2.427,16
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 19°C

BU NASIL CHP’Lİ?

Samsun’un 19 Mayıs İlçesi’nde işten çıkartılan sigara fabrikası işçileri, kendilerine sahip çıkmayan, görüşme taleplerini bile kabul etmeyen CHP İl Başkanı Fatih Türkel’e sert tepki gösterdi

BU NASIL CHP’Lİ?
REKLAM ALANI
6 Eylül 2022 22:49 | Son Güncellenme: 7 Eylül 2022 15:26

Ballıca Sigara Fabrikası’nın işten çıkardığı işçiler, “İşten atılınca hakkımızı aramak için her kapıyı çaldık. Ancak CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel bize kapıyı açmadı, görüşme ve destek talebimizi kabul etmedi. Meğer Tekgıda-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Türkel babasıymış” dedi.

’14 YILDIR AİDAT ÖDEDİĞİMİZ
SENDİKAMIZ NEREDE?..’
Samsun’da TEKEL’in özelleştirilmesiyle British American Tobacco’ya devredilen Ballıca Sigara Fabrikası’nın işten çıkardığı işçiler günlerdir işyeri kapısının önünde eylemlerini sürdürürken bir yandan da destek arayışlarını devam ettiriyor. samsunanaliz.com’un haberine göre 14 yıldır emek verdikleri işlerinden bağlı oldukları Tekgıda-İş Sendikası’nın talimatıyla çıkarıldıklarını öne süren Ballıca Sigara Fabrikası’nın işten çıkardığı işçiler, “14 yıldır bu fabrikanın işçileriyiz ve yine 14 yıldır sendikaya hak ve hukuklarımızın korunacağı umuduyla aidat ödüyoruz. Ama en çok lazım olduğu anda sendikamız bize sahip çıkmıyor. Yaklaşan sendika seçimlerinde demokratik hakkımız olan kendi içimizden farklı aday çıkarmak istememiz ve bu yönde çalışmalar yürütmemiz işten çıkarılışımızın arka perdesidir” diye konuştu.

BAKAN VARANK İLE GÖRÜŞÜLDÜ
Her gün işyerlerinin kapısında eylem yaparak nöbet tutmaya devam eden işçiler, Teknofest Karadeniz’in ilk gününde Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’a dertlerini anlatıp bilgi sunmuş, detaylı bilgi notunu da Bakan Varank’ın özel kalemine iletmişlerdi.

KILIÇDAROĞLU İLE GÖRÜŞMEYE
‘FATİH TÜRKEL’ ENGELİ
CHP Grup Toplantısı için Samsun’a gelen CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile toplantı sonrası görüşmeye çalışan işçilerin randevu alamadığı, CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel tarafından engellenmeye çalışıldığı görüntülere yansırken işçiler pes etmeyerek CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer’e dertlerini anlattı. İşçilerin Candan Yüceer ile yaptıkları konuşmanın video görüntüsünün içeriği şöyle:

“Defalarca destek için il başkanlığınızı aradık; ama hiçbir şekilde bizimle irtibata geçmediler. Sebebini sonradan öğrendik. Şöyle ki. Bizim atılma sebebimiz sendikal faaliyetler. Tekgıda-İş Sendikası’na bağlıyız biz. Tekgıda-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Türkel’dir. Biz araştırdığımızda öğrendik ki CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel, Genel Başkan Mustafa Türkel’in oğluymuş. Böylece Fatih Türkel’in bizimle neden görüşmediğini ve neden engellediğini de anlamış olduk.”

İŞÇİLER PES ETMEDİ
CUMHURBAŞKANI’NA DA İLETTİ
Haklarını aramaktan vazgeçmeyen işçiler hak arayışlarını sürdürürken TEKNOFEST’e katılmak için Samsun’a gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da korumaları aracılığıyla mektup göndererek ulaştı. Haklarını sonuna kadar arayacakların kaydeden işçiler, “Her türlü hak ve hukukumuzu sonuna kadar arayacak, demokratik haklarımızı kullanmaya devam edeceğiz” dediler.

MUSTAFA TÜRKEL’DEN ŞOK CEVAP
Öte yandan TEK GIDA-İŞ Genel Başkanı Mustafa Türkel, “Samsun’da işten atılan işçilerin hakkınızda ileri sürdüğü bazı iddialar var. Konuya yönelik yaptığımız haberde size de bir cevap hakkı doğuyor” diyerek iletilen nota verdiği cevap, bir hayli ilginç. Mustafa Türkel’in, “Soruları siyasi ise CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel’i, işçilerle ilgiliyse şube başkanımızı arasınlar” yanıtı büyük tepki çekti.

BASIN MENSUPLARININ
TELEFONLARINA YANIT YOK
Mustafa Türkel’in, ‘Sorularınız eğer siyasi ise’ diyerek aranmasını istediği oğlu CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel’in ise 10 gündür basın mensuplarının telefonlarına bakmadığı öğrenildi.

Haber: samsunanaliz.com

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.