Dolar 32,4875
Euro 34,8059
Altın 2.475,51
BİST 9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
19°C
Hafif Yağmurlu
Per 16°C
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C

‘BU YIL ACEMİLİK YOK’

Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım, geçen sezon başı takımın oyun anlayışını ve taktiğini ‘acemilik’ olarak nitelendirdi ve, “Bu sene böyle acemilik yapmıyorum” dedi

‘BU YIL ACEMİLİK YOK’
REKLAM ALANI
24 Haziran 2021 19:46

Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım, geçen sezon averajla kaçan şampiyonluğun ardından ders çıkardıklarını belirterek, gelecekte oluşturacakları takım ve projeler hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Samsunspor geçen yıl kaçırdığı şampiyonluğun ardından bu sene daha dikkatli adımlar atmaya çalışıyor. Şu ana kadar 8 transfer yapan, Ertuğrul Sağlam’ın yerine Mehmet Altıparmak’ı takımın başına getiren Yüksel Yıldırım, İhlas Haber Ajansı’na (İHA) konuştu.

6 TRANSFER DAHA YAPILACAK
Bu seneki transfer politikasını değerlendiren Yüksel Yıldırım, “Geçen sene 30 yaş ortalamasıyla oynadık. Kadrodaki 15 oyuncu ile sözleşmemiz sona erdi. Süper Lig’e çıkmak için sezona başlamıştık. Süper Lig’e çıkınca sözleşmeleri bitecekti. Şimdi hedefimizde genç yaşta olan yeni transferler yapalım dedik. Ağırlıklı olarak 20-26 yaş arası oyunculara bakıyoruz. 8 oyuncu aldık. Bu 8 oyuncuya ilave 6 tane daha oyuncu alacağız. Bunları da hocayla istişare yaparak görüşüyoruz. Ya 1 ya da 2. dönem kampında duruma bakacağız, acele etmeyeceğiz” dedi.

HATADAN DÖNMEK ERDEMDİR
Geçen sezon başı takımın oyun anlayışını ve taktiğini açıkladığını ‘acemilik’ olarak değerlendiren Başkan Yüksel Yıldırım, “Geçen sezona 4-3-3 sistemi ile başladık. Hocamıza göre o sistem uymadı. 3’üncü hafta hocamız gelip, ‘4-3-3’ü uyduramıyorum çünkü ortadaki 3’lüm çalışmıyor. Buraya ocak ayında transfer yaparsak ancak oynayabilirim. 4-2-3-1 sistemine geçmek istiyorum’ dedi. Biz de hocamıza ‘senin kararındır’ dedik. Hatadan dönmek de bir erdemdir. Hoca bu kararı aldı biz de destekledik. Bu sene öyle bir acemilik yapmıyorum. Çünkü gereksiz bir konuşmaymış. Ona göre rakipler bize önlem aldı, ona göre çalıştılar” diye konuştu.

FUTBOL GÖRÜNDÜĞÜ GİBİ DEĞİLMİŞ
Sezon boyunca birçok haksızlığa uğradıklarını ve bazı takımların rakiplere karşı önemli maçlara yedek kadrolarla çıktığını dile getiren Yüksel Yıldırım, “Geçen sene Samsunspor’a bir sürü haksızlık yapıldı. Bunun bazılarını hakemler yaptı. Bizim maçlarımızda yapılanlar var. Ümraniyespor maçında yapılan hata bunun en basit örneği. Futbol göründüğü gibi değilmiş. İşin içine girince o kadar çok etken varmış ki bunları siz kontrol edemiyorsunuz” dedi.

‘BU SENE İDDİALI KONUŞMAK YOK’
Sütten ağızlarının yandığını vurgulayan Başkan Yıldırım, şunları söyledi:

“Geçen sene iyi bir ders aldık. Ben çok agresif konuştum. Bunları yapmamam gerektiğini gördüm ama konuşmamın da sebebi vardı. Bu sene öyle iddialı konuşma yok. Biz iyi bir takım kuruyoruz ve genciz. Göze hoş gelen bir takım olmak istiyoruz. Devre arasına kadar beklediğimiz gibi gidersek devre arasında da duruma göre bakarız ondan sonra bu takım şampiyon olacak diyorsak şampiyon yapacağız. Kafadan şampiyon olacağız diye bir şey söylemek istemiyorum. Şampiyon olacak kadro kuruyoruz. Ama şampiyon olacağız demiyorum. Samsunspor ilk 6’da olacaktır kesin. Gerisi oyuncu ve hocamıza kalacak.”

İHA

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.