Dolar 32,3361
Euro 35,1901
Altın 2.247,00
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 10°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
10°C
Hafif Yağmurlu
Çar 11°C
Per 11°C
Cum 12°C
Cts 13°C

BUGÜN BİRİNİN GÜLÜMSEME SEBEBİ OLUN

Songül Kişioğlu’nun kaleminden..

BUGÜN BİRİNİN GÜLÜMSEME SEBEBİ OLUN
REKLAM ALANI
3 Temmuz 2020 13:51

Sevgili okurlar, sabah güneşinin parıltıları penceremden süzülürken satırlarımla gönül pencerenizden süzülmek hatta bana ait bir şiirimi bırakmak isterim.

Hangi cümleyi kursam senin için yetersiz kalır
Dilimin sustuğu, gözlerimin konuştuğu,
Saklımdasın dediğim yerdesin
Sen iliklerime kadar bendesin..

Sevdiğiniz insanların hayatlarına geçmişte ellerinizle değil, yüreğiniz ile dokunabilmişseniz başka başka hayatlar sürdürüyor olsanız bile gerçekte hiç ayrılmamışsınızdır aslında.

Birbirimizde saklı olan insanların varlığı yada yokluğunun kalbimizde ki izleri ile uyuyor ve yeni bir güne uyanıyor ardından güneşi en muhteşem parıltıları ile görüyoruz.

Yaşadığımız her yeni günde iyilik yapmak, öğrenmek, takdir etmek, telafi etmek, sevmek ve sevilmek, gülümsemek ve birilerini gülümsetebilmek için yeni fırsatlarımız var.

Yaşadığımız her an ve ardımızda bıraktıklarımız bizi oluşturur. Hayat bence akılda tutuldukça ve yaşandıkça rotasını belirleyebileceğimiz bir yolculuktur. Bu yolculuk sırasında kendi kaderimizin mimarı oluruz.

Yaşamlarımızın içeriğinde her bir insan aslında kendi hayatlarının kahramanıdır. Bu kahramanların kimi yaşam yolculuğunda geçmişte rotasını belki en iyi şekilde belirleyememiştir ancak geç kalmışta değildir. Onlar için zaman kaybolmuşmudur elbette hayır, çünkü yaşadıkları ile kendisi için menfi yada müspet yeni bir hayat inşa edebilir.

Hayatlarımızın inşası için gerekli olan tek şey sevgidir. Sevginizi sessizliğe mahkum etmeyin ve dile getirin. Sevin hem de çokça sevin, sevginizle sadece kendi hayatınızın değil başka hayatlarında mimarı olun.

Saklımdasın diyebileceğiniz insanları hatırınızda tutun ve yüreğinizde saklayın, gün gelir hatırınızda ki insanların yaşamınıza bıraktığı izler ile küllerinizden yeniden doğarak hayatınızın mimarı olabilirsiniz.
Mimarı olduğumuz hayatlarımızda yer alan sevdiklerimiz, ailemiz, arkadaşlarımız ve komşularımızın gönüllerine naifçe dokunalım. Onları dinleyelim, nazik sözler söyleyelim, sorunlarını çözmelerinde destek olalım yani yüreklerinde güneşin parıltısı olalım.

Unutmayın! Sevgi en büyük güçtür, sevgimizle hep birlikte güçlü ve güvende olalım.

Bugün birinin gülümseme sebebi olmanız dileklerimle…

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.