Dolar 32,5723
Euro 34,9978
Altın 2.430,99
BİST 9.752,76
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C

‘BURADAYIZ, HEP BURADA KALACAĞIZ!..’

Hekimler 14 ve 15 Mart tarihlerinde 2 gün süreyle ülke genelinde ‘Görev Eylemi’ne hazırlanırken Samsun Tabipler Odası da, “Buradayız, hep burada kalacağız” açıklamasında bulundu

‘BURADAYIZ, HEP BURADA  KALACAĞIZ!..’
REKLAM ALANI
11 Mart 2022 17:05

Cumhurbaşkanı Erdoğan‘ın Türk hekimlerine yönelik yaptığı son açıklamalara tepkiler dinmiyor. Türk Tabipler Birliği, 14 ve 15 Mart tarihlerinde 2 gün süreyle tüm ülkede acil hizmetler dışında, başta hekimler olmak üzere tüm sağlık çalışanlarının ‘görev eylemi’ne gideceğini duyurdu. Samsun Tabipler Odası da yaptığı basın açıklamasıyla sağlıkta yaşanan sıkıntıları dile getirdi ve, “Buradayız, hep burada kalacağız” dedi.

‘HEM SAĞLIK HAKKI
HEM EMEĞİMİZİN HAKKI İÇİN…’
Samsun Tabipler Odası yöneticileri ve üyeleri, Sağlık İl Müdrülüğü binası önünde bir basın açıklaması düzenledi. Tabip Odası Başkanı Funda Furtan, basın açıklamasında önce yaptığı duyuruda, “Bu kadim topraklarda hizmet eden ve Cumhuriyetin mayasını oluşturan hekimler buradaydı, buradayız ve hep burada kalacağız. Hem yurttaşlarımızın sağlık hakkı için hem de emeğimizin hakkı için mücadelemiz sürecek” dedi.

“Dünya Sağlık Örgütü’nün koronavirüs pandemisini ilan ettiği ve Türkiye’de ilk COVID-19 vakasının açıklandığı 11 Mart 2020’den bu yana iki yıl geçti. 14.5 milyon vakayla dünyada 9’uncu sırada yer alan Türkiye salgını en ağır yaşayan ülkelerden. Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı resmi rakamlara göre bile vefat sayısı 95 binin, gerçek rakamlar ise 250 binin üzerinde. Her biri bir can. Her biri bir insan. Her birinin acısını yüreğimizde taşıyoruz. Korunması ve önlenmesi mümkün olan bir hastalık yüzünden öldüler.

SALGINI DEĞİL ALGIYI YÖNETTİLER
SALGIN değil ALGI yönetimine çalışıldı, salgından ‘başarı hikayesi’ çıkarıp siyasi rant hedefiyle politikalar üretildi. Salgının başlarında maske sıkıntısı yaşanırken, devamında aşılar vatandaşlarla zamanında buluşturulamadığı gibi aşı tereddüdüne neden olacak söylemler ile aşı karşıtlığının da önü açıldı. İlk günden beri gerçekleri gizleyen ve çarpıtan, yanlış yürütülen sağlık politikaları hayata geçirildi.
Eksik, yanlış, tutarsız salgın yönetimi hayatları karatmaya devam etti.

SERMAYEYE DESTEK, EMEKÇİYE AÇLIK
Alınmayan önlemler, uygulanmayan tedbirler ve bilim insanlarının, meslek örgütlerinin, uzmanlık derneklerinin, sağlık emek örgütlerinin uyarılarına kulak tıkandı. Temel, zorunlu, acil mal ve hizmet üreten işler dışında bütün işlerde çalışmanın durdurulması ve ekonomik destek çağrılarına rağmen ‘Çarklar dönecek, üretim sürecek!’ ısrarı ile salgın devam etti; destek sermayeye, açlık emekçiye düştü.

‘UNUTMUYORUZ VE AFFETMİYORUZ…’
Elbette biliyoruz ki; önünde sonunda salgın bitecek. Ancak kayıplarımızın acısı yüreğimizde hep baki kalacak. Kızgınlığımız, öfkemiz yönetemeyen sorumlulara. Biz, pandeminin ağır sonuçlarının sorumlularını biliyoruz… Biliyoruz ve unutmuyoruz. Unutmuyoruz ve affetmiyoruz.”

Sibel TOPAL

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.