Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 20°C

BÜYÜK BAŞARI

Döviz stoklayarak zengin olma hayalinin doğru olmadığını söyleyen Şenocak Yönetim Kurulu Başkanı Cem Şenocak, “Türkiye ancak yine Türkiye ile kıyaslanabilir” dedi

BÜYÜK BAŞARI
REKLAM ALANI
21 Aralık 2020 15:54

TEB ve Ekonomist dergisi işbirliği ile Anadolu 500 araştırmasında 2019 yılı vergi artışı kategorisinde Anadolu’nun birinci sırasında yer alan ve Ordu’da faaliyet gösteren Şenocak Gıda firması Yönetim Kurulu Başkanı Cem Şenocak’a ülke ekonomisinin sektörlere ve firmalara etkisini, 2019 yılındaki bu başarının altında yatan gerçekleri kamuoyu ile paylaştı.

TEMMELERİ 1953 YILINDA ATILDI
İsmet Şenocak tarafından temelleri 1953 yılında atılan firmanın daha sonra ikinci kuşak olarak Cem Şenocak, üçüncü kuşak olarak da Mert ve İsmet Yiğit Şenocak tarafından Ordu, Bölge ve ülke ekonomisini büyük katkılar sağlamayı sürdürüyor. Konu ile ilgili olarak açıklama yapan Cem Şenocak, 30-40 yıllık deneyimli yönetici kadrosu ve 235 toplam çalışanı ile başlangıçtan bugüne firma olarak yarışının hep kendisi ile olup bu yarışı daha da hızlandırmak devlete, millete, üreticiye ve milli tarım ürününe daha fazla katkı sağlamayı hedeflediklerini belirtti.

TÜRKİYE’NİN SAYILI İHRACAKÇISI
Firmalarının fındık kırma, kavurma, beyazlatılmış, kıyılmış, un ve fındık püresi mamul ve yarı mamul ürettiğini belirten Cem Şenocak, “1987 yılından itibaren, Türkiye’nin sayılı ihracatçı ve imalatçı firmaları arasında yer alan INC üyesi Şenocak Gıda İSO 22000, BRC, UTZ, İFS, KOSHER ve HELAL sertifikalarına sahip olup her türlü talebi karşılayabilecek özelliklerde üretim yapabilmektedir” dedi.

TÜRKİYE, NE AVRUPA, NE ORTADOĞU’DUR
Ülke ekonomisinin olumlu veya olumsuzluklarının sanayiciyi, imalatçıyı, ihracatçıyı, esnafı, aile ve bireyleri aşırı derecede etkilediğini ifade eden Cem Şenocak, “Bu değişimler ve döviz kurları şirketimizi de yakından ilgilendirmektedir.Türkiye ancak Türkiye ile kıyaslanabilir. Milletimizin şu ana kadar faydalanabildiği diğer dünya ülkeleri gibi özel doğal kaynakları olmamış, inşallah bundan sonra olma ihtimali görünmektedir. Onun için Türkiye ekonomisini, ne gelişmiş Avrupa ülkeleri ile ne de petrol zengini Ortadoğu ülkeleri ile kıyaslamak doğru değildir. Ülkemizin siyasi ve ticari, stratejik iş birliği yaptığı ülkeler her zaman olacaktır, olmak zorundadır ancak kendinden başka dostu olmayacaktır, bunu beklemekte doğru değildir” diye konuştu.

‘SUNİ DÖVİZ TALEBİ’ OYUNU
Dünyanın geçirdiği zorlu bir süreçte tüm sektörlerin ve vatandaşlarınr duyarlı olup elinden geldiğince devletini, ailesini, işini düşünerek yaşamını sürdürmesi gerekli olduğunu söyleyen Şenocak, şöyle devam etti:

“Devletimiz böyle büyük bir dünya krizinde, bütün dünya ekonomileri bozulmuşken, bütün ülkeler gibi önce bu illet virüsü sağlık açısından en az zararla atlatmak için tedbirler almaya çalışırken diğer yandan vatandaşını, işçisini, memurunu, çiftçisini, esnafını, sanayicisini, ihracatçısını korumak kısaca ekonomiyi ve istihdamı ayakta tutmak için hazinemizin tüm kaynaklarını son kuruşuna kadar seferber ederken imkânı olan vatandaşımızın döviz stoklayarak zengin olma hayali doğru değildir. Bu tür hayaller hem döviz sahipleri için hem de ülkemiz ekonomisi için çok risk taşımakta ve zarar vermektedir.Özellikle günümüz ekonomisinin en büyük sorunu döviz-faiz ilişkisidir. Geçmişte ülkemiz üzerine sağ-sol ve terör üzerinden oynanan oyunlar artık sürdürülemediği için, bugün döviz faiz üzerinden yürütülmektedir.Ülkemiz borçlu bir ülke olduğu ve bu borcun dövizle olduğu tüm vatandaşlarımız ve dünya tarafından bilinmektedir.Bunu ülkemizi ekonomik olarak çökertmek isteyenlerde bildikleri için oyunu buradan kurup dövizin artacağı söylemleri ile suni döviz talebi oluşturup bir tarafta döviz borcu olan ülkemizde bir tarafta da dövizin artışından kâr bekleyen çok yüksek döviz mevduatları oluşmasına zemin hazırlıyorlar. Ancak bu suni talep bittiğinde dövizde hızlı düşüşler olma ihtimali yüksektir.

‘DÖVİZ STOKLAYARAK OLMAZ!..’
Cumhurbaşkanımız,‘Faiz, enflasyonun anasıdır’ diyerek önemli bir konunun altını çizmektedir.Aşırı döviz artışını ülkemizde ancak faiz artışı ile engelleyebilmekteyiz. Buradan şu çıkıyor döviz arttıkça faiz silahını kullanmak zorunda kalıyoruz. Buda enflasyonun artması cebimizde ki paranın erimesi bireylerin, ailelerin, şirketlerin, devletin borç yükünün artması ekonominin ve istihdamın darbe alması anlamına gelmektedir.Dövizin TL karşısında değer kazanması demek yabancının alım gücünün artması ve bizim ürünlerimizi, şirketlerimizi daha ucuza kapatması anlamına gelir. Böyle bir noktada döviz stoklayıp buradan gelir elde etmeyi düşünmek ülkemize zarar vermek isteyenlerin ekmeğine yağ sürmek anlamına gelir. Bu hareketi terse çevirmek Türk halkının elindedir.”

36 ÜLKEYE İHRACAT: Merkezi Ordu’da bulunan Şenocak Gıda, 1987 yılından itibaren fındık ihracatında yer alarak her geçen yıl ihracatını kendi kapasitesine göre geliştirmiş durumda. Firma, 2019 yılında 36 ülkeye 23 milyon 764 bin dolarlık ihracat gerçekleştirdi.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.