Dolar 32,6286
Euro 34,7879
Altın 2.511,81
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

BÜYÜK DESTEK!

Samsun’da başlatılan proje kapsamında üreticlere 100 bin liraya kadar kredi imkanı sağlanırken üreiticiye 2 bin 544 adet koyun dağıtıldı

BÜYÜK DESTEK!
REKLAM ALANI
6 Nisan 2022 19:44

Samsun il genelinde Karakaya, Bafra, sakız ırkı ve bu ırkların melezi koyun varlığının artırılması için yürütülen Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var Projesi’ne bugüne kadar 102 üreticinin dahil edildi ve bunların 34’ü hayvan alımlarını tamamlayıp krediden faydalandı.

VALİ DAĞLI BAŞKANLIĞINDA TOPLANTI
Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı’nın başkanlığında düzenlenen toplantıda Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var Projesi’nde gelinen durum değerlendirildi. Toplantıya İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam ve ilgili bankanın bölge müdürlüğü yetkilileri de katıldı.

7 YILA KADAR VADELİ YATIRIM KREDİSİ
Vali Zülkif Dağlı, “İlgili banka, projeden yararlanacak üreticilere uygun koşullarla 100 bin TL’ye kadar yüzde 0 faiz, 100 bin TL’yi aşan kısım için ise güncel faiz oranı yüzde 4,5 olarak kredi sağlamakta, üreticilerimiz damızlık koyun alımı amacıyla 7 yıla kadar vadeli yatırım kredisi ve yem giderlerinin karşılanması amacıyla da 18 aya kadar vadeli işletme kredisi kullanabilmektedir” dedi.

ÜRETİCİYE 2 BİN 544 KOYUN DAĞITILDI
Protokolün, Ziraat Bankası ile yenilenerek 100 bin TL’nin 200 bin TL’ye çıkarılmasının teklif edildiğini açıklayan Dağlı, “Ayrıca İlçe Tarım ve Orman Müdürlüklerimiz tarafından üreticilerimize kontrol ve eğitim desteğinin de verildiği projeye bugün itibarıyla ilimiz genelinde 102 üreticimiz dahil edilmiş olup, bu üreticilerimizden 34’ü hayvan alımlarını tamamlamış ve krediden faydalandırılmıştır. Bugüne kadar toplam 2 bin 544 adet koyun üreticilerimize dağıtılmış olup, hayvan seçimi aşamasında olan 68 üreticimize de 5 bin 716 adet koyunun dağıtımı yapılacaktır” bilgisini verdi.

ÜRETİCİ BAŞVURULARI DEĞERLENDİRİLİYOR
Vali Dağlı, açıklamaların son bölümünde ise, “2022 yılında açılan ve 1 Nisan 2022 itibarıyla sona eren başvuru döneminde müracaat eden 19 üreticimizle ilgili değerlendirme aşaması devam etmekle birlikte yeni müracaatlar da Nisan ayı içerisinde yeniden başlatılacak olup, üreticilerimiz başvurularını bireysel olarak ilçe tarım ve orman müdürlüklerine yapacaktır” diye konuştu.

Sibel TOPAL

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , , ,
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.