Dolar 32,1918
Euro 35,0522
Altın 2.475,15
BİST 10.158,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 22°C
Cts 24°C
Paz 23°C

BÜYÜKŞEHİR AYRIM YAPIYOR

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’in ve Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç’ın Samsun’un en büyük ilçelerinden birisi olan Bafra’nın sorunlarına karşı sessiz kalmaları ve çözüm üretmemeleri hem Bafra halkı tarafından hem de siyasiler tarafından tepki görmeye devam ediyor.

BÜYÜKŞEHİR AYRIM YAPIYOR
REKLAM ALANI
22 Haziran 2020 20:18 | Son Güncellenme: 24 Haziran 2020 13:22

Türlü sebepler sunulmasına rağmen hiçbir şekilde geçmeyen ve çözüm üretilmeyen Bafra’da ki pis koku sorunların başında yer alıyor. İlçenin içme suyunun sağlık açısından ne kadar güvenilir olduğu çeşitli tartışmalara konu olurken içme suyu boruları ise kanserojen madde içeren Asbestli borular ile sağlanıyor. Seçim öncesinde ve sonrasında yapılacağına dair söz verilen projelerin bir türlü gerçekleştirilmemesi de endişeleri arttırıyor.

BAFRA İHMAL EDİLİYOR
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’in daha önceki konuşmalarında “Projelerimizle Samsun şahlanacak ve Türkiye’nin cazibe merkezi olacak” demesine rağmen geçtiğimiz günlerde açıkladığı projelerin içerisinde Bafra’nın hiçbir şekilde adının geçmemesi “Bafra ihmal ediliyor” tepkilerinin gelmesine neden oldu.

TEPKİLERE RAĞMEN HALA ÇÖZÜM YOK
Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç’ın henüz adayken “Belediye İşi Gönül İşi” diyerek yayımladığı ‘Projelerimiz’ kataloğunda de bahsedilen Bafra Otogarı inşaatını durdurulmuş ayrıca belirlenen yeri değişmiş ve özellikle Çetinkaya mahallesi sakinleri tarafından tepki görmüştü. Ancak tüm tepkilere rağmen herhangi bir çözüm önerisi getirilmedi.

VAATLER VERİLDİ İCRAAT YOK
Aynı zamanda 4 Temmuz 2019 tarihinde Bafra’da muhtarlarla bir araya gelen Başkan Demir şunları söylemişti:
“’İmkan ve kabiliyeti, gücü bir araya getirip inşallah önümüzdeki 5 yılı çok verimli geçirmeyi hedefliyoruz. Yakın gelecekte kırsal alt yapı çalışmaları için önceliği belirlenen mahalleye kurduğumuz ekibimizi belirleyecek ve bunu o mahallenin muhtarına bildireceğiz. O mahallede not aldığımız, ihtiyaç duyulan alt yapı, yol, içme suyu ve kanalizasyon bitmeden o ekip oradan ayrılmayacak. İlk etapta birinci ekibi hemen teslim edeceğiz ve çalışma başlayacak. Hemen arkasından ikinci ekibi kuracağız. Bafra’da aynı anda iki ekip çalışacak. Bu toplantıları her yıl yapacağız. Önümüzdeki sene ilave notları da alarak çalışmaları değerlendireceğiz. Hedefimiz Bafra’da kırsal alt yapıyı 5 yıl içinde tamamlamak. Burada muhtarlarımız bir belediye sorumlusu kadar çalışacak. Allah’ın izniyle sizi yola doyuracağız”

BAFRA GÖRMEZDEN GELİNİYOR
Başkan Demir’in 21 Haziran günü Çarşambalılar ile bir araya gelerek, ““Altyapıyı 3 sene içinde bitireceğiz. Çizgileriyle, ışıklandırmasıyla, kalitesiyle güzel bir yola sizi kavuşturacağız. İçme suyu noktasında sıkıntımız kalmayacak. Salıpazarı Barajı’ndan da bu bölgenin bütün içme suyu problemini karşılayacağız. DSİ ile protokol yaptık. Memba suyu kalitesinde önümüzdeki 3 – 4 yıl içinde çalışmalarımızı tamamlayacak şekilde devam ediyoruz. İleri biyolojik arıtmayla kanalizasyon suyunu arıtıp tekrar ırmağa salacak proje şu anda başladı. Çarşamba’da içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu projesini bitirdik. İller Bankası’na gönderdik. Bu sene Çarşamba’nın içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyunu yeniden ihale ediyoruz. Bütün altyapıyı yeniliyoruz. İlçe Belediye Başkanımız Halit Doğan ile birlikte çalışıp aynı proje kapsamında bulvarları Çarşamba’nın cadde sokaklarını yenilemiş olacağız” dedi. Bafralıların sorunlarını defalarca dillendirip kamuoyuna taşımasına rağmen yaptığı açıklamalar da Başkan Demir’in, hiçbir şekilde Bafra’yı dillendirmemesi tepki toplamaya devam ediyor.

Haber:Asel Sema Uğurlu

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.