Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 19°C
Çar 20°C

Büyükşehir Yasası Değişecek

Samsun Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Büyükşehir Yasası’nın değişeceğine inandığını söyledi.

Büyükşehir Yasası Değişecek
REKLAM ALANI
19 Şubat 2016 15:02

Konu ile ilgili açıklama yapan Başkanı Şahin, “1 Nisan 2014 yılında yürürlüğe giren Büyükşehir Yasası ile mali ve idari bakımından problemler yaşıyoruz. Konuyu hükümetimize aktardık. Başbakanımız 6 ay içinde Büyükşehir Yasası’nda değişiklik yapılacağını ifade ederek çalışmalar başlatılması talimatını verdi. Son olarak Samsun ilçelerini temsilen Bafra ve Çarşamba Belediye Başkanları olarak temsilci seçildik. İl Başkanımız Muharrem Göksel ile görüştük. İl Başkanımız, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Mehmet Özhaseki’den randevu aldı. Hep beraber görüştük. Büyükşehir Yasası’ndan kaynaklanan problemleri aktardık. Bakanımız Akif Çağatay Kılıç, Genel Başkan Yardımcımız Çiğdem Karaaslan, Milletvekillerimiz Dr. Ahmet Demircan, Fuat Köktaş, Hasan Basri Kurt, hemşerimiz Orhan Kırcalı, il başkanımız ve ilçe başkanımız konuya vakıflar. Bu yasadan kaynaklanan problemleri çözmek için çalışıyoruz. Sadece şunu söylemek istiyorum: Mali olarak bu yasadan dolayı kaybımız yıllık 25 milyon TL’dir. Bu süreçte oldukça mağdur olduk. Bununla birlikte Büyükşehir Belediye Başkanımız tüm gayreti ve imkanları ile Baframıza önemli katkılar yaptı. Biz bu katkılara ilçe belediyesi olarak daha çok ilavelerde bulunmayı istiyoruz. İnşallah gerekli değişiklikler yapılacak ve daha iyi imkanlara sahip olacağız. Halkımızın istekleri var. Artık hizmet çıtası çok yükseldi. Halkımızın isteklerine saygı duyuyorum. Bizim de bu istekleri yerine getirmemiz gerekir. Bunun için tüm gücümüzle çalışıyoruz. Çalışmaya da devam edeceğiz” diye konuştu.

“BAFRA LOBİSİNİ OLUŞTURMALIYIZ”
Bafra lobisini oluşturmaları gerektiğini ifade eden Başkan Şahin, “Bafra, büyük ve iddialı bir şehirdir. Samsun ve Türkiye’nin pek çok yerinde hemşerilerimizin büyük fedakarlıklarla kurdukları ve yaşattıkları dernekler ve sivil toplum kuruluşları var. Ben hemen hemen her etkinliklerine katılıyorum. Bu büyük gücü hemşerilerimizle beraber Bafra’nın lobisi olacak şekilde organize etmemiz gerekir. Bunun için çalışacağız. Buna ihtiyacımız var. Lobicilik çok önemlidir. Güçlü lobisi olanlar her alanda daha iyi sonuçlar almaktadır. Ben bunun için hazırım. Bafra için ne gerekiyorsa yapmalıyız” ifadelerini kullandı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.