Dolar 32,5836
Euro 34,8316
Altın 2.411,21
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 17°C

‘BÜYÜKŞEHİR’DE RÜŞVET’ sorusu!

CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya, “Samsun Büyükşehir’de Mülkiye Soruşturması var mı, yok mu?” sorusunu yöneltti

‘BÜYÜKŞEHİR’DE RÜŞVET’ sorusu!
REKLAM ALANI
28 Ocak 2021 18:27

CHP’li Neslihan Hancıoğlu, ‘rüşvet almak’la suçlanan ve halen tutuklu bulunan Samsun Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmetler Daire Başkanının hem son görevi, hem de önceki dönemde görev yaptığı belediyelerdeki iş ve işlemleri hakkında Mülkiye Teftiş Kurulu’nca yürütülen bir soruşturmanın olup olmadığının açıklanmasını istedi.

BÜYÜKŞEHİR’DEKİ SKANDAL, TBMM GÜNDEMİNDE
CHP Parti Meclisi Üyesi ve Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, Samsun Büyükşehir Belediyesi’ndeki rüşvet skandalını, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun cevaplaması istemiyle hazırladığı bir önergeyle Meclis gündemine taşıdı. Önergesinde, Samsun Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmetler Daire Başkanı’nın rüşvet iddiasıyla tutuklanmasına ilişkin süreci özetleyerek şu değerlendirmeleri yaptı:

“Aradan geçen bu süre zarfında, dosya hakkındaki gizlilik kararı ve soruşturma konusu fiillerin cereyan ettiği yerel idarenin tutumu dolayısıyla, başka hiçbir bilgi ve gelişme kamuoyuna yansıtılmamıştır. Fakat söz konusu süreçte, hakkındaki rüşvet ve zimmet iddiaları nedeniyle hali hazırda tutuklu olan belediye bürokratının, geçmiş dönemde görev yaptığı belediyelerdeki iş ve işlemleri hakkında yeni iddialar gündeme gelmiştir. Bütün bu gelişmeler, bahse konu soruşturmanın bütün yönleriyle ve şeffaflık ilkesi temelinde yürütülüp yürütülmediği konusunda soru işaretleri yaratmaktadır.”

‘ADLİ SORUŞTURMA TAMAM, YA MÜLKİYE SORUŞTURMASI?’
Neslihan Hancıoğlu, bu değerlendirmelerinin ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan şu soruları cevaplamasını istedi:

“- Samsun Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmetler Daire Başkanı B.K. hakkında yürütülmekte olan adli soruşturma sonuçlanmış mıdır?
– Samsun Büyükşehir Belediyesi’ndeki rüşvet ve zimmet iddialarına ilişkin olarak, Mülkiye Teftiş Kurulu’nca başlatılmış bir inceleme/soruşturma bulunmakta mıdır? Varsa hangi aşamadadır? Yoksa, neden bu işlem gerçekleştirilmemektedir?
– Hakkında rüşvet ve zimmet iddiaları bulunan şahsın geçmiş dönemde görev yaptığı belediyelerdeki iş ve işlemleri hakkında Mülkiye Teftiş Kurulu’nca başlatılan herhangi bir inceleme/soruşturma bulunmakta mıdır? Varsa hangi aşamadadır? Yoksa, neden bu işlem gerçekleştirilmemektedir?”

“DEVLETTE, ŞEFFAFLIK VE STANDART ESASTIR”
Önergeye ilişkin olarak yaptığı açıklamada, devlet yönetiminde şeffaflık ilkesine vurgu yapan ve hiçbir suç ve idari tasarrufta çifte standart uygulanamayacağının altını çizen Hancıoğlu şunları söyledi:

“Bir iktidar, siyasi hırs ve ihtiraslarla hareket ederek muhalefet partilerinin yönettiği belediyeleri Mülkiye teftiş ve soruşturmalarına tabii tutarken kendisinin yönettiği belediyelere farklı bir hukuk uygularsa, bu büyük bir hukuksuzluktur, çifte standarttır, görev ve yetki suiistimalidir. Samsun Büyükşehir Belediyesi özelindeki bu konuyla ilgili olarak ise suçlamaların hedefindeki bürokratın hem son dönem görevi, hem de önceki dönemde görev yaptığı belediyelerdeki tüm iş ve işlemleri idari yönden de muhakkak soruşturmalıdır. Hukuksuz başkaca iş ve işlemlerin tespiti durumunda ise bütün bu fiiller ile suça zemin hazırlayan ve suçu perdeleyen herkesin yargı önünde hesap vermesi hukuk devletinin asli görevidir.”

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.