Dolar 32,5093
Euro 34,9403
Altın 2.433,27
BİST 9.781,31
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

‘ÇAKAL’ KABUSU!

Samsun’un Bafra İlçesi’ndeki Kuş Cenneti’nde manda yavruları, çakallar tarafından telef ediliyor

‘ÇAKAL’ KABUSU!
REKLAM ALANI
14 Ekim 2022 17:13

Samsun’un Bafra İlçesi Kızılırmak Kuş Cenneti sınırları içinde bulunan Sarıköy Mahallesi’ndeki manda besicileri, çakalların manda yavrularını (malak) telef etmesinden yakındı.

MANDA YAVRULARINA SALDIRDILAR
Sarıköy Mahallesi Arnavutlar mevkisin de hayvancılıkla geçimini sağlayan Şenol Türk ve eşi Döndü Türk, besledikleri malakların (manda yavrusu) çakalların saldırısına uğrayarak telef olduğunu belirtti. Malakların çakalların saldırısına uğramasının kendilerini mağdur ettiğini belirten yöre sakinleri, yetkililerden yardım istedi.

Yaşadığı mağduriyeti anlatan çiftçilik ve hayvancılıkla uzun yıllardır uğraşan Döndü Türk, “Biz 30 senedir hayvancılık ve çiftçilikle geçimimizi sağlıyoruz. Ama malaklarımız sürekli çakalların saldırısına uğruyor. Çakallar hayvanlarımızı telef ediyor” dedi.

GÜPEGÜNDÜZ SALDIRANLAR OLUYOR
Çakalların hem manda yavrularını hem de tavuklarını telef ettiğini ifade eden Türk, “O kadar emek, o kadar masraf yapıyoruz. Biz bundan çocuk çoluğumuzu okutuyoruz. Sadece bizim değil komşularımızın da kaç tane hayvanı telef oldu. Ayrıca çakallar evimizi yanlarına kadar gelip tavuklarımıza da saldırıp telef ediyorlar. Güpegündüz tavuklarımıza saldırıyorlar” diye konuştu.


İHA

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.