Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 22°C
Sal 24°C
Çar 22°C

Can dostlara şifa

Samsun OMÜ’deki Hayvan Hastanesinde 2018’de 5 bin olan hasta sayısının 2020’de 13 bin 250’ye ulaştığı açıklandı. Hastane, Karadeniz’in alanındaki en büyük sağlık merkezi ünvanını koruyor

Can dostlara şifa
REKLAM ALANI
2 Ocak 2021 13:39 | Son Güncellenme: 2 Ocak 2021 14:28

Samsun’da, Karadeniz Bölgesi’nin en büyük Hayvan Hastanesi hayvanlara şifa dağıtıyor. OMÜ Hayvan Hastanesinde 2018’de 5 bin olan hasta sayısı, 2020’de 13 bin 250’ye ulaştı.

HASTANENİN GELİŞİMİ
MASAYA YATIRILDI
Karadeniz Bölgesi’nin en büyük hayvan hastanesi olarak dikkat çeken Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Veteriner Fakültesi Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesinin mevcut durumu, kurulduğu günden bugüne kadarki gelişimi ve kat ettiği aşamalar Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal’ın katıldığı toplantıyla yakın plana alındı.

Rektörlük Yönetim Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıda, Veteriner Fakültesi Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Murat Güzel, yaptığı sunumda; Hayvan Hastanesinin tarihsel gelişimi, altyapısı, donanımı, akademik ve idari personel profili ile geleceğe yönelik planlamalarını paylaştı.

24 SAATLİK MESAİ
Detaylı bir sunumla Hayvan Hastanesi’nin mevcut durumu ve şartlarından bahseden Başhekim Prof. Dr. Murat Güzel,
“2016 yılına kadar yaklaşık bin 500 civarında olan hasta sayımız, 2017’de 24 saat hizmet vermemizle birlikte hareketlendi. 2018’de 5 bin olan hasta sayısı, 2019’da 12 bin, 2020 yılında ise 13 bin 250’ye ulaştı. Operasyon sayısı da 150 civarındayken bu kapasite bugün artık 600 operasyona yükseldi. Dikkatinizi çekmek istediğim bir başka nokta da şu: Acil kliniğe gelen hasta sayısı, günümüz itibarıyla 2 binin üzerinde seyrediyor. Yani bu rakam, hastanemize gelen hasta sayısının bile üstünde. 24 saatlik mesaiyle böyle önemli bir hizmeti yerine getirmiş oluyoruz. Birçok üniversite, pandemiden dolayı hizmetlerini mesai saatleriyle sınırlı tutuyor, biz ise geceleyin de hizmet vermeye çalışıyoruz” bilgisini paylaştı.

Sunumunun devamında Hayvan Hastanesi’ne yönelik ihtiyaç ve beklentilerden bahseden Başhekim Prof. Dr. Güzel, klinik beceri laboratuvarlarının dünyanın gündeminde olduğuna işaret ederek, “Öğrencilerimize, hasta hayvanla temas etmeden önce muhakkak model üzerinde bilgileri vermek gerekiyor. Bu model Türkiye’de çok yaygınlaştı. Dünyada da 10 yıldır gündemde olan bir konu. Çok popüler bir model çünkü öğrencilere, hastaya dokunmadan önce bazı imkanlar sağlıyor” dedi.

Başhekim Prof. Dr. Güzel, sunumunda yanı sıra, Hayvan Hastanesine personel tahsisinin gerekli olduğunu belirterek bu yöndeki taleplerini de Rektör Ünal’a iletti.

REKTÖR ÜNAL:
DAHA DA GELİŞMELİYİZ
Ardından düşünce ve beklentilerini paylaşan Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, Veteriner Fakültesinin yatay değil, dikey olarak büyümesi gerektiğine değinerek, “Veteriner Fakültesinin bu noktada ihtisaslaşması önem arz ediyor. Veteriner Fakültesi, yükseliş trendini istikrarlı bir şekilde sürdürüyor. Ancak bu yeterli değil, mezunlarıyla ilişkisini sürdürmek suretiyle onlara seminer yahut sertifikasyon imkânlarıyla ulaşmak durumunda. Yani fakültenin bir nevi ‘eğitim merkezi’ hâline dönüşmesi gerekiyor. Bu nedenle Veteriner Fakültesinin, öğrencisi ve mevcut imkânlarıyla sahip olduğu alanı doldurması ve bu doğrultuda bir manevra yapması lazım. Başka bir ifadeyle sahaya çıkılması ve de bu disiplinin, yüksek lisans ve doktora eğitimleri ve sertifikasyon programlarıyla güçlendirilmesi lazım. Fakültenin daha da gelişmesi, bu kriterlere bağlı” değerlendirmesinde bulundu.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.