Dolar 32,3772
Euro 35,1523
Altın 2.324,85
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 22°C
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 24°C

‘BİZE YAKIŞMIYOR…’

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, üniversite olarak tercih sıralamalarını yükseltmeyi ve yüzde 8 olan birinci tercih oranını yüzde 30’a çıkarmayı hedeflediklerini söyledi

‘BİZE YAKIŞMIYOR…’
REKLAM ALANI
14 Ocak 2021 18:34

OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, Samsun’da görev yapan yerel ve ulusal basın temsilcileriyle bir araya geldi. Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Fehmi Yazıcı, Prof. Dr. Recep Sancak, Prof. Dr. Cengiz Batuk, Genel Sekreter Prof. Dr. Hüseyin Gençcelep ve Kurumsal İletişim Birimi Koordinatörü Öğr. Gör. Mürsel Kan’ın katılımıyla Şehit Ömer Halisdemir Çok Amaçlı Salon’da düzenlenen toplantıda konuşan Rektör Ünal, görevde geride kalan 5 ayda yaptıkları hizmetleri ve hedeflerini anlattı.

NE OMÜ’YE NE SAMSUN’A YAKIŞIYOR
OMÜ’nün tercih sıralamasını yükseltmeyi hedeflediklerini belirten Rektör Ünal, “Birinci tercih sıralaması şu an bizim yüzde 8 civarında seyrediyor. Birinci tercih oranını yüzde 30, üniversite tercih sıralamasında ise yüzde 50 öne çıkmak istiyoruz. Üniversite sıralamalarında şu an OMÜ’nün sıralaması 31, bu sıralama OMÜ’ye yakışan bir yer değil. Samsun’a yakışan bir yer değil. Üniversitemizde tercih sıralamasında yüzde 50 yukarı çıkmasını hedefliyoruz. Ne kadar nitelikli öğrenci alırsak Samsun’un gelecek dünyasındaki karşılığı o kadar yüksek olacak” dedi.

OMÜ’YE DİKEY BÜYÜME LAZIM
Lisansüstü eğitimi de güçlendirmek istediklerini belirten Yavuz Ünal, “Lisans eğitimi noktasında Samsun belli bir doygunluğa erişti. Burada üniversitenin gelişmesi için hem de kentin ekonomisine katkı sağlaması açısından dikey büyümesi gerekiyor. Bunun anlamı şu yüksek lisans ve doktoraya yatırım yapması gerekiyor. Ne kadar doktora ve yüksek lisans öğrencisi yetiştirebilirsek kent açısından önemli bir şey olacak” diye konuştu.

FAKÜLTELER İLE TOPLANTI
Eğitimde revizyona giderek OMÜ olarak akredite bölüm sayısını arttırmak, girişimci ve yenilikçi bir üniversite olmak istediklerini ifade eden Rektör Ünal, “Yeni yönetim olarak 5 ay gibi bir sürede fakültelerin yaklaşık yarısı ile toplantılar gerçekleştirdik. Bu toplantılarda tercih sıralamasını yükseltmek, akredite bölüm sayısını arttırmak, girişimci ve yenilikçi olmak, marka değerini yükseltmek ve sürekliliği olan eğitim politikasına sahip olmak gibi temel kıstasları ela aldık. OMÜ’nün vizyonu ve hedefleri doğrultusunda üniversiteden mezun olan öğrencilerimizin aldıkları eğitimle aranan kişi olmaları için caba gösteriyoruz. Bu süreçte eğitim revizyonu üç kademede değerlendiriliyor. Bunlar; üniversitenin öğrenci tarafından tercih edilebilirliği, öğrencinin eğitim-öğretim dönemi boyunca sistem içindeki memnuniyeti ve öğrencinin mezun olduktan sonra üniversiteye nasıl baktığıdır” dedi.

PANDEMİDE OMÜ’YE ÖZGÜ SİSTEM
Uygulamış oldukları ders sistemini Türkiye’de hiçbir üniversitenin uygulamadığını vurgulayan Rektör Ünal, “OMÜ, pandemi sürecinde eğitimde kendine özgü bir model geliştirdi. OMÜ Türkiye’deki hiçbir üniversitenin yapmadığı bir şeyi yaptı. Bizim öğrencilerimiz eşit şartlarda yaşamıyor. Bunu önlemek için bizim yaptığımız hocalarımıza geri döndük ve iki tane biri senkron bir diğeri asenkron olarak çift ders yapılmasını istedik. Asenkron derste gelecek hafta yapılacak dersi anlatmak zorunda. Aynı zamanda dersle ilgili materyal vermek zorunda. En azından ileri okuma metni diye isimlendirdiğimiz materyali vermeli. Bu verdiği bilgiler ile bir sonraki hafta ders yapmak zorunda. Bu eğitim döngüsü içerisinde bizim düşündüğümüz yüz yüze sınavdı. Ancak aralık ayında ülke çapında özellikle de Samsun’daki kriz nedeniyle yüz yüze sınavdan vazgeçtik. Hatta yüz yüze sınavı Samsun’da yapmak niyetinde değildik. Öğrencinin yaşadığı şehre giderek yapmak istiyorduk. Bu kadar eğitimimizi önemsedik. Bu bağlamda vizeler hocaların takdirine bırakıldı ödev verebilir ya da sınav yapabilir dedik. Ancak şartlar nedeniyle final konusunda bir revizyona gitme ihtiyacı duyduk. Bizim senato olarak istediğimiz şey sınav güvenliğinin sağlanması. Buna tersinden bakarsanız hakkın korunmasıdır” ifadelerini kullandı.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.