Dolar 32,4390
Euro 34,7386
Altın 2.446,03
BİST 9.909,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

ÇANAKKALE RUHU İÇİN!

Büro Emekçileri Sendikası(BES) Samsun Şubesi üyeleri, büyük zaferini yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Çanakkale’ye bir gezi düzenledi

ÇANAKKALE RUHU İÇİN!
REKLAM ALANI
12 Mart 2023 15:49 | Son Güncellenme: 12 Mart 2023 18:34

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’na (KESK) bağlı BES Samsun Şubesi, Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Çanakkale’ye bir gezi düzenledi. Şube Başkanı Yılmaz Tuluk, “Bağımsızlık uğruna hayatlarını veren canlarımızı andık” dedi.

EMPERYALİZME VURULAN BÜYÜK DARBES
BES Samsun Şube üyeleri, 10-12 mart tarihleri arasında Çanakkale’ye giderek büyük zaferin kazanıldığı toprakları ziyaret etti. Konuyla ilgili bir basın açıklamasında bulunan BES Samsun Şube Başkanı Yılmaz Tuluk, şunları söyledi:

“18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi dünya ülkelerinin güç dengelerini değiştirmiş, emperyalizme büyük darbe vurmuştur. O zaman genç bir Yarbay olan Mustafa Kemal Atatürk Çanakkale Zaferi’nin Anadolu halklarına verdiği azim, kararlılık ve umut, Kurtuluş Savaşı’nın meşalesini ateşlemiştir. 10-12 Mart arası yaptığımız bu gezi, kültürel bir gezi değildir. Amacı Çanakkale Savaşı’nın yıldönümünde 15’li gençlerimizin, bağımsızlık uğruna hayatını kaybeden canlarımızın hatıralarını anmadır. Göğüs göğse çarpışan gençlerimiz bizlere bu güzel toprakları bırakmıştır.”

ÇANAKALLE VE DEPREM BÖLGESİ
KESK ve BES olarak Kahramanmaraş merkezli 11 ilde meydana gelen depremler sonrası ilk günden itibaren bölgede olduklarını da hatırlatan Yılmaz Tuluk, “Çanakkale ve deprem bölgesi toplumumuz tarafından gidilip, görülüp hafızalarımıza kazınmalıdır. Bir tarafta emperyalizme karşı bedel ödenirken, diğer tarafta ihmaller zincirinin görülmesi için bölgeler herkes tarafından incelenmelidir” dedi.

BU TÜR ETKİNLİKLER SÜRECEK
Yılmaz Tuluk son olarak, “BES olarak katıldığımız şube temsilciler kurulu(ŞTK), merkez temsilciler kurulu(MTK), kurul ve kongrelerde Çanakkale’den Van’a 7 bölgemizi ziyaret edip bölgedeki büro emekçileri ile bir araya gelip kültür ve yaşam şekillerimizi görmek, sorunlarımız ile anlaşabilmek toplumumuz açısından önemlidir. Bu tür etkinlikleri yapmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.