Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 16°C
Sal 19°C
Çar 20°C

CANİK’E ‘YATIRIM’ YAĞDI

Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı’nın gerçekleştirdiği çalışmalarla Merkezi Hükümet Yatırımları’nın odak noktası olan Canik’te, yeni kamu binaları vatandaşların hizmetine girmeye başladı

CANİK’E ‘YATIRIM’ YAĞDI
REKLAM ALANI
15 Kasım 2023 19:43

İlçeye 4.5 yılda 7.5 milyar Türk lirası değerinde Merkezi Hükümet Yatırımı kazandırdıklarını belirten Başkan İbrahim Sandıkçı, Canik Hükümet Konağı, Şehr-i Bahçe Konutları, Canik Polis Merkezi, Samsun Şehir Hastanesi, Samsun Millet Bahçesi, Canik İlçe Jandarma Binası ve Canik Fen Lisesi’nin ilçenin gelişim sürecinde önemli rol üstlendiğini ifade etti.

HÜKÜMET KONAĞI AÇILDI
Canik’e 4.5 yıl içerisinde kazandırılan Merkezi Hükümet Yatırımları’nın önemine işaret eden Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, “ Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren yeni kamu yatırımlarını ilçemize kazandırmak için büyük bir gayretle çalışmalarımızı sürdürdük. 5000 metrekare proje alanı üzerine yapımını tamamladığımız, 6500 metrekare kapalı alana sahip Canik Hükümet Konağımız, vatandaşlarımıza hizmet vermeye başladı” dedi.

ŞEHR-İ BAHÇE KONUTLARI

İlçede kentsel dönüşüm çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürdüklerini ifade eden Başkan İbrahim Sandıkçı, “Merkezi Hükümet Yatırımlarımız kapsamında ilçemizdeki kentsel dönüşüm projelerimizi titizlikle sürdürdük. 4.5 yıl içerisinde ilçemizde güvenli ve modern konutların yapımlarını tamamladık. Soğuksu Mahallemizdeki hak sahibi vatandaşlarımız, kentsel dönüşüm çalışmalarımız kapsamında 76.000 metrekare proje alanı üzerinde ilçemize kazandırdığımız, 678 konut ve 29 ticari yapıdan oluşan Şehr-i Bahçe Konutları’nda, yeni ve güvenli evlerine kavuştu” diye konuştu.

POLİS MERKEZİ
Canik Polis Merkezi’nin yapımının tamamlandığını belirten Başkan İbrahim Sandıkçı, “ Merkezi Hükümet Yatırımlarımız kapsamında vatandaşlarımıza yeni ve modern binasında hizmet verecek olan Canik Polis Merkezimizin yapımı tamamladık. Yapımını 1811 metrekare proje alanı üzerinde tamamladığımız, 1694 metrekare kapalı alana sahip Canik Polis Merkezimiz kısa süre içerisinde ilçemizde faaliyete girecek” şeklinde konuştu.

ŞEHİR HASTANESİ
Canik’te Samsun Şehir Hastanesi’nin yapım çalışmalarının hızla devam ettiğini söyleyen Başkan İbrahim Sandıkçı, “İlçemizde Karadeniz Bölgesi’nin sağlık üssü olacak Samsun Şehir Hastanemizin yapım çalışmaları 207.454 metrekare proje alanı üzerinde hızla sürüyor. Vatandaşlarımız, Samsun Şehir Hastanemizde son teknoloji cihazlarla donatılan ünitelerde sağlık hizmeti alacak” ifadelerini kullandı.

MİLLET BAHÇESİ
Samsun Millet Bahçesi’nin ilçede vatandaşları ağırlamaya devam ettiğini ifade eden Başkan İbrahim Sandıkçı, “İlçemizin değişen çehresine büyük katkılar sunan Samsun Millet Bahçemizde vatandaşlarımızı ağırlamaya devam ediyoruz. Şehrimizin farklı ilçelerinden vatandaşlarımızın ve ailelerimizin durak noktası olan Samsun Millet Bahçemiz, 101 bin metrekare proje alanı üzerinde hizmet verirken, yeşil dokusuyla konuklarını karşılıyor” şeklinde konuştu.

JANDARMA BİNASI
Canik İlçe Jandarma Binası’nın yapım çalışmalarının sürdüğünü belirten Başkan İbrahim Sandıkçı, “ Canik İlçe Jandarma Binamızın yapım çalışmalarını, planlamalarımız doğrultusunda özveriyle sürdürüyoruz. 9487 metrekare proje alanına sahip Canik İlçe Jandarma Binamızı kısa süre içerisinde tamamlayıp, vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız” dedi.

CANİK FEN LİSESİ
İlçedeki nitelikli okul sayılarını arttırdıklarını ve Merkezi Hükümet Yatırımları kapsamında Canik Fen Lisesi’ni ilçeye kazandırdıklarını ifade eden Başkan Sandıkçı, “İlçemizde öğrencilerimizin kaliteli ve nitelikli bir şekilde eğitim almaları için çalışmalarımızı aralıksız bir şekilde sürdürüyoruz. Canik 15 Temmuz Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulumuzda, Spor Programı Uygulayan sınıflarımızı, Canik Türk Telekom Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemizde ise Yiyecek, İçecek Hizmetleri Alanı bölümünü hayata geçirdik. İlçemize Canik Bilim ve Sanat Merkezi ile E-Sınav Merkezi’ni kazandırdık. Öğrencilerimiz, Borsa İstanbul Anadolu Lisemizde eğitimlerini sürdürüyor. Canik’te nitelikli okul sayını arttırırken, yeni okullar kazandırdık. Canik’imize Merkezi Hükümet Yatırımlarımız çerçevesinde öğrencilerimizin kaliteli ve nitelikli bir şekilde eğitim alacağı Canik Fen Lisesi’ni kazandırdık. Canik Fen Lisemizin yapım çalışmalarını Teknepınar Mahallemizde, 9572 metrekare proje alanı üzerinde sürdürüyoruz. Öğrencilerimiz yapım çalışmalarının ardından yeni okullarında eğitimlerini sürdürecekler” şeklinde ifade etti.

BAŞKANDAN TEŞEKKÜR
Canik’te yeni projeler ve yatırımlar kazandırmaya devam edeceklerini vurgulayan Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, “Canik’imizde Merkezi Hükümet Yatırımları’nın hayata geçmesine vesile olan başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, bakanlarımıza, Önceki Dönem Ticaret Bakanımız TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanımız ve Samsun Milletvekilimiz Sayın Dr. Mehmet Muş’a, AK Parti Genel Başkan Yardımcılarımız ve Samsun Milletvekillerimiz Sayın Çiğdem Karaaslan ve Sayın Yusuf Ziya Yılmaz’a, AK Parti Samsun Milletvekillerimiz Sayın Orhan Kırcalı ve Sayın Ersan Aksu’ya, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Demir’e ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Türkiye Yüzyılı hedeflerimiz doğrultusunda çalışmaya devam edecek, Canik’imize yeni projeler ve yatırımlar kazandırmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Sibel TOPAL

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.