Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 22°C
Sal 24°C
Çar 22°C

CANİK’TE BÜYÜK HEYECAN

Samsun’un Canik ilçesinde kentsel dönüşüm çerçevesinde hak sahibi olan 79 kişinin evleri çekilen kurayla belli oldu

CANİK’TE BÜYÜK HEYECAN
REKLAM ALANI
17 Ocak 2023 17:22

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Samsun’un Canik ilçesi Soğuksu Mahallesi hak sahipleri için Sezai Karakoç Canik Kültür Merkezi’nde kentsel dönüşüm konutları kura çekim töreni yapıldı. Soğuksu Mahallesi kentsel dönüşüm alanındaki hak sahibi vatandaşlar, düzenlenen kura çekimiyle yeni konutlarına kavuştu.

CANİK'TE BÜYÜK HEYECAN

İLK ETAP ÇEKİLİŞİ
Canik Belediyesi tarafından merkezi hükümet yatırımları kapsamında ilçeye kazandırılan Şehr-i Bahçe Konutları’nın ilk etabı için düzenlenen kura çekimi büyük bir coşku ve heyecanla gerçekleşti. Noter huzurunda Sezai Karakoç Canik Kültür Merkezi’nde gerçekleşen çekilişle hak sahibi vatandaşların konutları belirlendi.

CANİK'TE BÜYÜK HEYECAN

VALİ DAĞLI: 2,5 YILDA 550 KONUT
Göreve geldiği günden bu yana Samsun’da kentsel dönüşüm çalışmalarının aralıksız sürdüğünü ifade eden Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, “Teslim edeceğimiz konutların temelini 28 Kasım 2020 tarihinde Murat Kurum Bakanımızın başkanlığında atmıştık. 2 yılda 550’nin üzerinde konut bitirildi ve anahtar teslimini yapıyoruz. Sadece Canik ve İlkadım’da değil tüm ilçelerimizde kentsel dönüşüme yönelik konut yapımları devam ediyor. Bir taraftan arsa teminleri ve yapımlar devam ederken bir taraftan da anahtar teslimlerini gerçekleştiriyoruz.Konutların, vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

CANİK'TE BÜYÜK HEYECAN
BAŞKAN MUSTAFA DEMİR ‘ŞEHRİMİZİ YENİDEN İŞA EDİYORUZ’
Şehrin kentsel dönüşüme ihtiyaç duyduğunun altını çizen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Samsun kentsel dönüşüme en fazla ihtiyaç duyulan illerden biri. Canik’ten Karasamsun’a kadar şehrimizin dönüşüme tabi tutulması gereken yerler var. Biz Saathane’den Subaşı’nda başladık. Şehri yeniden inşa ediyoruz. Bugün şehrimizde Türkiye’nin en güçlü ve en aktif bakanlığı olan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile beraber 79 vatandaşımızı evlerine kavuşturduk. İnşallah devamı da gelecek. Yaklaşık 2 bine yakın bir hak sahibi var. Kıranköy, Zeytinlik, Anadolu ve Kadıköy Mahallerinde seri bir şekilde ilerleyeceğiz. Konutlar hazır. Vatandaşımızdan teklifi incelemesini istiyoruz. Bu modern konutlarımız, hak sahibi vatandaşlarımıza hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

CANİK'TE BÜYÜK HEYECAN

BAŞKAN SANDIKÇI: ‘ÖRNEK GÖSTERİLECEK ÇALIŞMA’
Canik’e katma değer kazandırmaya devam ettiklerini dile getiren Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, “Canik yüzyılı’nı ilçemizde Büyükşehir Belediye Başkanımız Mustafa Demir’le birlikte inşa etmeye devam ediyoruz. Proje alanı, mimarisi, ortak yaşam alanlarıyla, gerçekten örnek gösterilecek bir kentsel dönüşüm çalışmasına ilçemizde imza atıldı. Bu güzide projenin ilçemizde hayata geçmesine vesile olan başta Cumhurbaşkanımız Erdoğan olmak üzere Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Murat Kurum Bey ve ekibine, sayın genel başkan yardımcımıza, sayın milletvekillerimize, Büyükşehir Belediye Başkanımız Mustafa Demir’e, yüklenici firmamıza ve emeği geçen, bu süreçte katkısı bulunan herkese çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

CANİK'TE BÜYÜK HEYECAN

ÇEKİLİŞ MUTLU ETTİ
Kurada evleri belirlenen vatandaşlar ise “Ev sahibi olduğumuz için çok mutluyuz. Tam da istediğimiz katlardaki evler bizlere çıktı. Devletimize ve emeği geçen herkese bu imkanı bize sağladıkları için teşekkür ederiz. Allah, ev sahibi olmak isteyen diğer vatandaşlarımızın da yardımcısı olsun” dediler.
Çekilişe ayrıca Samsun Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Ömer Bolat, hak sahipleri ve davetliler katıldı.

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.