Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 19°C

SAMSUN’DA KAHREDEN GÖRÜNTÜ!

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Dünya Temizlik Günü’nde ‘Let’s Do It’ işbirliği ile sahillerde çöp toplama etkinliği gerçekleştirdi. Toplanan atıklar arasında plastik atıkların yoğunlukta olduğu gözlemlendiSAMSUN’DA KAHREDEN GÖRÜNTÜ!

SAMSUN’DA KAHREDEN GÖRÜNTÜ!
REKLAM ALANI
17 Eylül 2023 16:43

Her yıl Eylül ayının üçüncü cumartesi günü kutlanan Dünya Temizlik Günü kapsamında Samsun Büyükşehir Belediyesi ve ‘Let’s Do It’ işbirliğiyle bir etkinlik gerçekleştirildi. Costal ve Atakum sahillerinde düzenlenen çöp toplama etkinliğine katılan Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri ve öğrenciler eldivenlerini takarak sahilde bulunan plastik şişeler, sigara izmaritleri, plastik poşetler ve diğer çöpleri, çöp torbalarına topladı. ‘Temiz Çevre’ konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla yapılan etkinlikte toplanan çöpler arasında plastik atık grubunun yoğunlukta olduğu gözlemlendi.

Sahilde en fazla plastik toplandı

BİR ÇEVRE İÇİN DAİMA SAHADAYIZ’
Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Mavi Bayrak Yerel Sorumlusu Enes Sinan Yüksel, çevre ile ilgili yapılan her çalışmaya özel hassasiyet gösterildiğini belirterek, “Temiz bir dünya oluşturmak amacıyla Büyükşehir Belediyemiz ile ortaklığında Costal Sahil ve Atakum sahilinde çöp toplama etkinliğimizi gerçekleştirdik. Bu etkinliğin amacı sadece çöp toplamak değil, aynı zamanda çevre bilincimizi artırarak daha temiz ve sağlıklı bir çevre yaratma yolunda farkındalık oluşturmak. Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri olarak daha temiz bir çevre için daima sahadayız” dedi.

Sahilde en fazla plastik toplandı

‘AMACIMIZ TEMİZ BİR ÇEVRE’
‘Temiz çevre’ konusunda sadece bir görev değil, bir yaşam tarzı haline getirme fikri ile hareket ettiklerini belirten Let’s Do It Türkiye Genel Koordinatörü Yusuf Dursun Durmuş, “Let’s Do It dediğimiz bu hareketi 193 ülkede eş zamanlı olarak gerçekleştiriyoruz. Amacımız atık farkındalığı kazandırmak, çöp körlüğüne karşı her yaştan insana hitap edebilmek. Samsun Büyükşehir Belediyemizin katkılarıyla çok güzel bir etkinliğe imza attık. Katılım bizleri çok memnun etti. Amacımız temiz bir çevre, temiz bir sahil bırakmak. Bugün burada olmaktan dolayı çok mutluyuz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Sahilde en fazla plastik toplandı

‘DÜNYAMIZA SAHİP ÇIKMALIYIZ’
Etkinliğe katılan Yaren Deniz Durmuş, “Yaşanılabilir bir dünya için burada çöp toplama etkinliğindeyiz. Dünya hepimizin, bu dünyaya sahip çıkmalıyız” diye konuştu. Pelin Su Er ise, “Etkinlik çok güzel bir etkinlik. Yaşadığımız çevreyi temizliyoruz. Burada işbirliği içinde çalışmanın yanı sıra çevre bilinci de kazanıyoruz” dedi.

Sahilde en fazla plastik toplandı

Sibel TOPAL

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.