Dolar 32,5970
Euro 34,7616
Altın 2.497,65
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

Canik’te ŞÖLEN VAR!..

Samsun’un Canik İlçesi’nde TÜBİTAK tarafından desteklenen ve Samsun ilini temsil eden tek bilim şenliği olan ‘Canik Bilim Şenliği’ başladı

Canik’te   ŞÖLEN  VAR!..
REKLAM ALANI
17 Haziran 2021 18:54

TÜBİTAK 4007 kodlu Bilim Şenlikleri Destekleme Programı kapsamında Canik Kuzey Yıldızı Ortaokulu’nda gerçekleşen Bilim Şenliği 16 Haziran Çarşamba günü öğretmen atölyeleriyle başladı. Robotik kodlama, 3D yazıcı ile tasarım ve artırılmış gerçeklik uygulamaları gibi teknolojik birçok çalışmanın yer aldığı şenliğe çok sayıda çocuk ve genç katıldı.

SAĞLIKLI DİŞLER, BİTKİ DİKİMİ…
Atölye etkinlikleri içinde sağlıklı beslenme tabağı hazırlama, sağlıklı dişler mutlu gülüşler, bitki dikimi, alternatif tarım teknikleri, temel kampçılık malzemeleri kullanma, 112 acil yardım, deprem çantası hazırlama ve iş güvenliği gibi etkinlikler eklenerek günlük hayattan kesitler sunuldu.

GENÇLER İÇİN EMPATİ ATÖLYESİ
Engel Yok Atölyesi ile engelli bireylere yönelik etkinliklerin düzenlendiği şenlikte, gençlerin engelli bireyleri daha iyi anlamalarının hedeflendiği Empati Atölyesi de yer aldı. Sanat, müzik, spor atölyelerinin yanında sergi alanına gelen planetaryum ile uzayı araştırmayı ve tanımayı hedefleyen astronomi etkinlikleri düzenlendi. Etkinliklerde görevli proje ekibinde 55 atölye lideri, 55 rehber, 3 konuşmacı, 1 proje yürütücüsü olmak üzere 124 kişi yer aldı.

SANDIKÇI: ULVİ BİR DERDİMİZ VAR
Konuşmasında, şenliğe katılmaktan heyecan duyduğunu belirten Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, “Çocuklarımızın ufkunu açacak, vatandaşlarımızı bilimle buluşturacak şenliğimizin açılışında bulunmaktan son derece mutluluk duyuyorum. Şenlik; zekâ oyunları, gökyüzü gözlemleri, robotik kodlamalar, atölye çalışmaları, bilim şovları, söyleşiler ve sergilerle dolu dolu geçti. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın gözlerindeki parıltının bizleri ne kadar mutlu ettiğini anlatmak zor. Göreve başladığı andan itibaren Canik ilçemizin bilimle, sanatla, sporla anılıyor olmasına katkı sunmaktan mutluluk duyuyorum. Çünkü bizim, gelecek nesilleri ihya etmek gibi ulvi bir derdimiz var” diye konuştu.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.