Dolar 32,3679
Euro 35,1021
Altın 2.325,03
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

Canik’ten çalışanlarına coronavirüs izni

Dünya’da ve ülkemizde ölümlere neden olan koronavirüs salgın hastalığına karşı tedbirler alan Canik Belediyesi, halkının yanı sıra personelinin de sağlığını yakından düşünüyor. Sağlık sorunu olanlara idari izin kullandırılıyor.

Canik’ten çalışanlarına coronavirüs izni
REKLAM ALANI
26 Mart 2020 18:42

KRONİK HASTALIĞI OLANLAR İZİNLİ SAYILIYOR
Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı yaptığı açıklamada,”Halkımıza yönelik önlemleri alırken, kamu hizmeti sunan ve ilçemize hizmet için canla başla çalışan mesai arkadaşlarımızı da unutmuyoruz.

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı’nın yayınladığı genelge doğrultusunda çalışanlarımızdan 60 yaş ve üzerinde olanlara ve kronik hastalığı olanlara 16 Mart tarihinden itibaren 12 günlük idari izinlerini kullandırıyoruz. Bunların yanında okul öncesi ve ilk-ortaokul çağında çocuğu olan kadın çalışanlarımızın da izin taleplerini karşılıyoruz. Yıllık izin hakkı olmayan çalışanlarımıza da mazeret izni noktasında gerekli kolaylığı sağlıyoruz” dedi.

HİZMETLERİMİZ AKSAMAYACAK
Sandıkçı, “Genelgeye göre, yeni tip Koronavirüs salgınının yayılımının en aza indirilmesi amacıyla salgınla mücadeleyi, etkilerinin azaltılmasına yönelik faaliyetleri zafiyete uğratmayacak ve kamu hizmetlerini aksatmayacak şekilde, ihtiyaçlarımızı karşılayacak kadar asgari sayıda personelimizle çalışmalarımızı yürütüyoruz.Mesaisine devam eden arkadaşlarımızın çalışma ofislerinde de çeşitli düzenlemeler yaparak sosyal alan mesafesine uyumlu hale getirdik. Ayrıca ihtiyaç halinde göreve hazır olacak şekilde, uzaktan çalışma, dönüşümlü çalışma gibi esnek çalışma yöntemleriyle de çalışmalarımızı sürdürüyoruz”

BÜTÜN GAYRETİMİZ ÇABAMIZ HALKIMIZIN SAĞLIĞI İÇİN
Başkan Sandıkçı, “Devletimizin aldığı bütün kararları harfiyen uyguluyoruz. Belediyeler hizmet sektörleridir. Sorumluluk alanlarındaki halkının yaşamlarını kolaylaştırmak, sağlıklı yaşamalarını sağlamak için de gerekli çalışmaları, hizmetleri yürütmek zorundadır. Şu an görevlerini sürdüren çalışanlarımızdan özellikle bu dönemde çok daha özverili olmalarını istiyoruz.Tüm Dünyayı etkisi altına alan bu salgın hastalıktan kurtulana kadar hep birlikte, özverili bir şekilde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Tüm çalışanlarımıza ve halkımıza sağlıklı yaşamlar diliyorum. Evlerimizde kalalım, sağlıklı kalalım”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.