Dolar 32,4550
Euro 34,8072
Altın 2.447,60
BİST 9.890,38
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

Çapsız ekonomi politikaları

Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Av.Tufan Akcagöz, geçen günlerde yapılan olağan kongre ile yeniden göreve seçilen Ziraat Mühendisleri Odası Samsun Şube Başkanı Hayati Tosun’u makamında ziyaret etti

Çapsız ekonomi politikaları
REKLAM ALANI
31 Aralık 2017 21:33

Ülkedeki tarım sorunlarının, temel sıkıntılardan biri olarak karşımızda durduğunu, ancak bir çoğu aşılabilir sorun olarak ortaya çıkan kimi sıkıntıların, bilhassa AKP hükümeti tarafından çözülemediğinin altını çizdi.

SAMSUN ZİRAAT MÜHENDİSLERİ ODASI TAKDİRE ŞAYAN

Cumhuriyet Halk Partisi’nin tarım politikasının halkla buluşması halinde, tarım sektöründe huzursuzluğun ve krizin ortadan kalkacağını söyleyen Tufan Akcagöz, “Öncelikle sizinle birlikte yeni seçilen yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımızı canı gönülden kutluyorum. Ziraat Mühendisleri Odası, bir meslek odası olmanın ötesinde, bir dönem tarım ülkesi olan Türkiyemizin, nereden nerelere gerilediği konusunda en dolu ve sağlıklı bilgiye sahip olduğunu bildiğimiz kılavuz bir kurumdur. Ziraat Mühendisleri Odaları, bu rehber olma vasfını azami ölçüde kullanarak, tarım sektöründeki sorunların masaya yatırılmasında zaman zaman hükümete de yol gösterici raporlar sunmaktadır. Biz de Anamuhalefet olarak, sendikalardan ve odalardan büyük ölçüde yararlanıyoruz. Onların faaliyetlerini yakından takip ediyoruz. Emek bürolarımız var ve sendika ve odalarımızın çalışmalarını değerlendiriyoruz. Onlardan yardım almadan, odalarla etkileşim içinde olmadan siyaset yaparsak, attığımız her adım biraz eksik kalır. Bu nedenle, meslek odalarımızın varlığı, bizim siyasetimize de güç veriyor. Bu anlamda, Samsun Ziraat Mühendisleri Odası’nın çalışmaları da takdire şayan. Bundan sonra da başarılı çalışmalarla Samsun kamuoyunun önünde olacağınıza yürekten inanıyorum. Dileğim odur ki, hükümet tarafından da inceleme ve araştırma raporlarınız dikkate alınsın ve çözüm odaklı hazırladığınız raporlar ışığında tarım politikaları oluşturulsun.” dedi.
NEYDİK, NE OLDUK?

Cumhuriyet Halk Partisi’nin üreticinin yanında olduğuna vurgu yapan Akcagöz, “Tarımın geliştirilmesi ve köylünün sorunlarının ortadan kaldırılması ile ilgili CHP grubunun yapmış olduğu çalışmalar söz konusu. Üreticilerin T.C. Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri, elektrik dağıtım şirketlerine olan her türlü borç faizlerinin bir defaya mahsus olmak üzere affedilmesi ve ana paranın faizsiz olarak 12 eşit taksit halinde ödenmesi hakkında bir kanun teklifi dahi verdik. Ancak, CHP grubunun önerisi diye bu teklifimiz reddedildi. Bu ve benzeri bir çok öneri, görmezden gelindi. Köylüye yapılan bu muameleyi kabul etmek mümkün değildir. 1982 yılında Kanada’ya mercimek ihraç edecek durumdayken, 2017 yılı itibariyle tükettiğimiz mercimeğin % 80’ini Kanada’dan alır hale gelmişiz. Türkiye bugün Mısır, Etiyopya, Bangladeş ve Çin’den kuru fasulye, Brezilya’dan nohut, Yunanistan’dan pamuk, Avusturalya’dan pirinç, Angola’dan saman, Ukranya’dan arpa, ABD’den buğday, Ukrayna’dan ise bezelye ithal ediyor. Neydik, ne olduk? Sorsanız kimse üzerine almaz ve Türkiye’nin son oyuz yıllık fotoğrafına bakın, çapsız ekonomi politikalarının ülkeyi bu hale getirdiğini görürsünüz. Bunun 15 yıllık kısmının vebali de AKP hükümetinin sırtındadır. “ diye konuştu.
Samsun Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Hayati Tosun, ziyaretten dolayı Akcagöz ve yönetimine teşekkürlerini sundu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.