Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 19°C

ÇARŞAMBA BORSASI DA KOMİSYONDA FINDIK İÇİN SAHADA!

Türkiye’de fındık üretiminde ikinci sırada yer alan Samsun’da fındık rekolte tespit çalışmaları tamamlandı

ÇARŞAMBA BORSASI DA KOMİSYONDA  FINDIK İÇİN SAHADA!
REKLAM ALANI
13 Temmuz 2023 18:09 | Son Güncellenme: 13 Temmuz 2023 19:00

Samsun’da Çarşamba Ticaret Borsası (ÇTB) tarafından yapılan açıklamada, 2023 ürünü fındık rekoltesinin tespiti için komisyonun çotanak sayımını tamamladığı belirtildi.

ÇARŞAMBA BORSA

‘BU YIL BAŞARILI BİR SONUÇ BEKLİYORUZ’
Rekolte sayımına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Çarşamba Ticaret Borsası Genel Sekreteri Sercan Yaşar, “Saha çalışması yapan ekiplerimiz gözlem ve tespit sürecini tamamlamıştır. Yapılan incelemeler ve hesaplamalarda fındığın şu anki verimi ile hasat süreci arasında yaşanabilecek olumsuzluklar ve özellikle hastalıklar hesaba katılarak matematiksel değerlendirmeler ortaya koyulmuştur. 2022 yılı Samsun ve Çarşamba özelinde yapılan rekolte tahmin çalışmaları başarı ile sonuçlandı. Bu yıl da başarılı bir sonuç bekliyor, sezon sonuna kadar verimli fındık mahsulü almayı umuyoruz. Tüm istişareler sonucunda oluşan komisyon raporları ile rakamsal verileri hep birlikte öğrenmiş olacağız. Üreticilerimize ve yatırımcılarımıza bereketli bir fındık sezonu diliyoruz” dedi.

ÇARŞAMBA BORSA

4 İLÇENİN REKOLTE RAPORLARI BAKANLIĞA
Sercan Yaşar, Samsun özelinde Çarşamba, Terme, Ayvacık ve Salıpazarı’nda rekolte çalışmalarının tamamlanmasının ardından sahada çalışan komisyon üyelerinin yapacakları toplantı sonrası oluşturacakları raporları Tarım ve Orman Bakanlığı’na sunacaklarını sözlerine ekledi.

KOMİSYON ÜYELERİ TESPİT İÇİN SAHADA
2023 yılı için rekolte tespiti yapmaya başlayan komisyonda Tarım ve Orman Bakanlığı Samsun İl ve Çarşamba İlçe Müdürlüğü, Çarşamba Ticaret Borsası, Çarşamba Ziraat odası, Ulusal Fındık Konseyi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği ve TMO Samsun Başmüdürlüğü kuruluşlarının temsilcileri yer aldı.

Samsun’un batısında bulunan ilçelerdeki rekolte tespit çalışmalarının 17 Temmuz’da sona ereceği öğrenildi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.