Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 16°C
Sal 16°C
Çar 19°C
Per 21°C

PARTİLERDE DEMOKRASİ VE CHP DEMİRBAŞLARI

PARTİLERDE DEMOKRASİ VE  CHP DEMİRBAŞLARI
REKLAM ALANI
11 Ağustos 2023 09:30 | Son Güncellenme: 11 Ağustos 2023 13:13

Tüm siyasi partiler her fırsatta demokrasiden bahsediyor. Ama ne yazık ki kendi içlerinde demokrasinin D’ si bile yok.

Son yıllarda partilerde yerleşmiş olduğunu gördüğümüz bir uygulama var. Partilerde kongrelerin yerini görevden alma ve atama sistemi yaşanmaktadır. Siyasi partilerin hemen hemen hepsinde ve her kademesinde bu durum yaşanmaktadır.

Bu uygulama parti üyeliği ve delegeliğinin önemini bitirmiş, dar çerçeveli bir yapıyı hakim kılmıştır. Bu sistem siyasette kolaycılık,  liyakatsizlik, halktan ve partililerden uzak bir duruma neden olmaktadır.

Doğru sistem üyelerin delegeleri seçmesidir. Bu şekilde üye ve delegelerin tercihleri ile milletvekili, belediye başkanı, meclis üyeleri adayları, il ve ilçe başkanları ile yönetim kurullarını seçmesi gerekir. Demokrasi budur.

CHP’nin demirbaş ailesi CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, partilerinde değişim sürecini kongrelerle başlattıklarını söyledi. Öztrak, “Kongreyi niye yapıyoruz? İlçe başkanlarımız değişiyor, il başkanlarımız değişecek, kurultay delegelerimiz değişecek, parti yönetimi değişecek. Bunların hepsi olacak. Süreci biz başlattık” diyor.

CHP genel başkan yardımcısı Faik Öztrak kim?

Dedesi CHP milletvekili ve bakanlık yaptı.

Babası CHP milletvekili ve bakanlık yaptı.

Kendisi 6 dönemdir 28 yıldır CHP milletvekili ve 70 yaşında.

Değişim istiyorsa önce kendinden başlasın. Atatürk’ün partisini, HDP ye,  marjinallere ve yüzde 22 ye mahkum ettiler. Bu isimler CHP’nin demirbaşı olmuşlar. Utanın ve bırakıp gidin. Açın CHP nin önünü. Kemal Kılıçdaroğlu 12 seçimdir kaybediyorsa Faik Öztrak  15 seçimdir kaybediyor.

CHP kaybedenler ve kaybettirenlerden kurtulmalı. Dededen babaya, babadan oğula geçen padişahlığa son verilmelidir.

Bu şekilde CHP’de  7 dönem hatta daha fazla dönem milletvekilliği bile yapanlar var.

Ayıptır, yazıklar olsun!..

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.