Dolar 32,3190
Euro 35,1206
Altın 2.301,92
BİST 9.053,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

ÇARŞAMBA’YA MÜJDE!

Samsun Çarşamba’da üretim ve istihdamı arttırmaya yönelik çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Çarşamba Tekstilkent’te 15 bin metrekare alan üzerinde çorap imalatı yapacak fabrika ilk kazmayı vurdu

ÇARŞAMBA’YA MÜJDE!
REKLAM ALANI
12 Mayıs 2023 19:25

Samsun’un Çarşamba Belediyesi öncelik aş, öncelik iş ilkesi ile ilçede üretim, istihdam ve kalkınmayı arttırmaya yönelik çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Tekstilkent Projesi ile Çarşamba’da 94 bin metrekare alan üzerinde 12 fabrika kurulacak, 3 bin kişiye istihdam olanağı sağlanacak. Tekstil şirketi, 15 bin metrekare arazide 8 bin metrekare kapalı alanda yapılacak çorap fabrikası için ilk kazmayı vurdu. Çalışmaların bir yıl içerisinde tamamlanarak fabrikanın faaliyete geçmesi planlanıyor.

Samsun’un Çarşamba

ÜRETİMDE ÖNCÜ KENT ÇARŞAMBA
Tekstilkent Projesi’ne dair açıklamalarda bulunan Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, “Çarşambamız iş gücü, kültürel yapısı, tarihi değerleri ve birçok unsuruyla çok değerli ve zengin bir ilçe. Biz de ilçemizin bu zenginliğini ortaya çıkartmak, potansiyelimizi doğru değerlendirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çarşambamızın kendi markasını üretmesi, üretimde öncü kent olması için tüm kurum ve kuruluşlarımız, ilgililerimizle birlikte çalışıyoruz. Çarşamba Organize Sanayi Bölgemiz ve Çarşamba Tekstilkent Projemiz ile birlikte ilçemizde üretim, istihdam ve kalkınmaya büyük katkılar sağlamayı hedefliyoruz. Organize Sanayi Bölgemizde fabrikalar yükselmeye devam ediyor. Çarşamba OSB’mizdeki fabrikaların ihtiyaç duyacağı ara eleman ihtiyacını karşılamak için de ilçemize kazandırılacak 100 milyon TL değerindeki ‘Çarşamba OSB Endüstri Meslek Lisesi ve Atölyeleri’ yapım işi, Milli Eğitim Bakanlığı 2023 yılı yatırım programına alındı. İnşallah Çarşambamızı göç alır bir hale getireceğiz. Hemşehrilerimizden aldığımız güçle bu hususta çalışmaya devam ediyoruz” dedi.

Samsun’un Çarşamba

HEDEF 3 BİN KİŞİYE İŞ İMKANI
Teskstilkent ile 3 bin kişiye istihdam sağlanacağını belirten Başkan Doğan, “İlçemizde potansiyel tekstil firmalarının bulunması Tekstilkent Projemiz için büyük bir avantaj. İlk etapta çoğunluğu kadınlardan oluşacak şekilde 3 bin kişiye istihdam sağlayacağız. Kadınların iş yaşamında daha çok var olmaları, ilçemizde kadına yönelik istihdamın artması bizim için çok değerli. Çalışan anneler, evlerinde çocuklarını bırakıp gözü arkada işe gelmesinler diye Tekstilkent’in içinde personel çocuklarının eğitim görecekleri, yaşıtlarıyla aktiviteler gerçekleştirecekleri kreş de yer alacak. Ayrıca firmalara açık alanda sosyal donatı alanı tahsis edeceğiz. KFC Tekstil Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi 15 bin metrekare arazide 8 bin metrekare kapalı alanda yapılacak çorap fabrikası için ilk kazmayı vurdu. Çalışmaların bir yıl içerisinde tamamlanarak fabrikanın faaliyete geçmesi planlanıyor. Göreve başladığımız günden beri Çarşambamızda öncelik aş, öncelik iş parolasıyla hemşehrilerimize hizmet ediyoruz. Çarşambamız için en güzelini yapma gayesindeyiz. Çarşambamıza, yatırımcı firmamıza ve hemşehrilerimize hayırlı olsun” diye konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.