Dolar 32,5157
Euro 34,9340
Altın 2.433,58
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 18°C

OVADA TARIM AZALIYOR

Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ. Genel Müdürlüğü’nün 2017 ve 2018 yılı hesapları TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Komisyonu’nda görüşüldü

OVADA TARIM AZALIYOR
REKLAM ALANI
1 Nisan 2021 17:26

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, yeniden üretime başlayacağı bir yıl önce açıklanan; ancak çeşitli nedenlerle revizyon süreci uzayan Çarşamba Şeker Fabrikası’nı komisyon gündemine taşıyarak, çalışmaların hızlandırılması çağrısı yaptı.

Yeniden üretime başlama süreci salgın nedeniyle aksayan Çarşamba Şeker Fabrikası’nı Meclis gündemine taşıyan CHP’li Neslihan Hancıoğlu, TürkŞeker Genel Müdürüne çağrı yaparak “fabrikadaki revizyon süreci bir an önce bitirilerek Eylül ayındaki üretim sezonuna yetiştirilmelidir” dedi.


‘GENEL MÜDÜRDEN KARARLILIK BEYANI İSTİYORUZ’
Hancıoğlu, Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ. Genel Müdür’ü ve bürokratların da hazır bulunduğu komisyon toplantısında şunları söyledi:
“Seçim bölgem Samsun’un Çarşamba ilçesinde bulunan şeker fabrikası için yeniden faaliyete geçirilme kararı alınmıştı. Salgın sürecinden kaynaklı olarak bazı aksama ve gecikmeler yaşansa da fabrikada revizyon sürecinin devam ettiğini biliyoruz. Yalnız, ilimiz adına Sayın Genel Müdürden bir kararlılık beyanı da isteriz. En geç bu yılın eylül ayına kadar bu fabrikanın üretime başlayacağını duyurmanızı istiyoruz.

‘MÜJDELİ HABER BEKLİYORUZ’
Eğer fabrika bu zaman diliminde faaliyete geçirilebilirse ovadaki pancar üreticimiz de üretimden kopmamış olacak çünkü fabrikanın üretim yapmadığı her sezon ovada ve bölgemizde pancar tarımı azalıyor. Üretecimizi pancar üretiminden kaçırmamak için bu sezon öncesinde muhakkak fabrikanın üretime başlaması gerektiğinin altını tekrar çiziyor ve Sayın Genel Müdürümüzden bu konuda Samsun’daki üreticilerimize ve fabrikadaki emekçilerimize müjdeli haberi vermesini istiyorum.”

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.