Dolar 32,5705
Euro 34,9337
Altın 2.427,16
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 19°C

Çarşamba’ya müjde!

Türkiye’nin en verimli tarım ovalarından Çarşamba’da uzun yıllardır yaşanan trafik ve park yeri sorunu çözülüyor. Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin ilçenin doğu yakasına kazandıracağı mekanik katlı otopark inşaatı başladı

Çarşamba’ya müjde!
REKLAM ALANI
7 Şubat 2021 17:18

Samsun’un büyük ilçelerinden Çarşamba’da her geçen gün artan araç sayısı, trafik yoğunluğunu içinden çıkılmaz bir hale getiriyor. İlçedeki park yeri sorunu sebebiyle talep edilen otopark ihtiyacını karşılamak için harekete geçen Samsun Büyükşehir Belediyesi, ortasından Yeşilırmak’ın aktığı Çarşamba’nın iki yakasına katlı otopark inşa edecek. Batı yakada yapılacak otoparkın proje hazırlığında sona yaklaşılırken, doğu yakasındaki mekanik katlı otopark projesi inşaatı da başladı.

23 MİLYON LİRALIK YATIRIM
Orta Mahalle Şehit Tuncay Kocabaş Caddesi’ndeki eski pazar yerinin bulunduğu bin 880 metrekarelik alanda yapımına başlanan iki katlı mekanik sistem otopark için 122 adet temel altı fore kazık çakılacak. 19 metre yüksekliğe sahip olacak iki katlı yatırımın zemini 929 metrekare, birinci katı ise 951 metrekare genişliğinde olacak. Toplamda 23 milyon 262 bin 550 TL’ye mal olacak 214 araç kapasiteli otoparkta otomobilleri sürücüler değil, asansörlü otomatik ve mekanik sistem park edecek. Araçlar yine otomatik sistemle park alanından alınıp asansöre bildirilerek sahiplerinin önüne getirilecek.
Hafta sonunu Terme ve Çarşamba ilçelerinde geçiren Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan ile birlikte otopark inşaat alanını ziyaret etti. Genel Sekreter İlhan Bayram ile Fen İşleri Daire Başkanı Metin Köksal’dan projeyle ilgili bilgi alarak iş makinelerinin kazı çalışmalarını inceleyen Başkan Demir, işçilerle de hatıra fotoğrafı çektirdi.

PARK SORUNUNA SON
Mekanik katkı otopark inşaatıyla ilgili açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Demir, ilçenin trafik ve park yeri sorunlarını otopark yatırımlarıyla çözeceklerini söyledi. Demir, “Çarşamba’nın uzun yıllardır çözüm beklediği park yeri sorunu artık tarihe karışıyor. İlçemizin her iki yakasına son teknoloji ürünü otopark kazandırıyoruz. Doğu ve batı yakadaki pazar yerlerine yapılacak yer altı otoparkları ihtiyacı büyük oranda karşılayabileceği gibi aynı zamanda pazarları modernize ederek daha ferah ve kullanışlı hale getirecek. Otoparklar Çarşambalı hemşerilerimize hayırlı olsun” dedi.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.