Dolar 32,3640
Euro 34,9634
Altın 2.324,41
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
22°C
Parçalı Bulutlu
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

‘Cemil Deveci’ye inanıyor ve güveniyoruz’

Yenigün Gazetesi olarak ekiplerimiz sokağa çıkıp Atakum halkının belediyeden memnun olup olmadığı konusunda nabzını yokladı. Ortaya çıkan tablo Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci’den umutlu olunduğu ve yüksek beklentilerin olduğu yönünde.

‘Cemil Deveci’ye inanıyor ve güveniyoruz’
REKLAM ALANI
28 Kasım 2019 09:00 | Son Güncellenme: 27 Kasım 2019 20:50

Yenigün Gazetesi Atakum sokaklarında nabız tuttu
Ülke genelinde gerçekleşen 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinin ardından geride kalan büyük bir borç yüküyle birlikte Atakum Belediyesini Cemil Deveci devraldı. Seçimlerin üzerinden geçen sürenin ardından bizde Yenigün Gazetesi olarak sokaklara çıkıp memnuniyet nabzı tutuk. İnsanlara Atakum Belediyesinden memnun olup olmadıklarını, isteklerini, önerilerini, şikayetlerini sorarak mikrofon uzattık. Genel olarak aldığımız tepkiler Atakum Belediyesinden memnun olunduğu ve beklentinin ise yüksek olduğu yönünde. İşte gerçekleştirdiğimiz sokak röportajımızın detayları;

Mücahit İslam Ilgın


‘TURİZM DAHA ÇOK GELİŞTİRİLEBİLİR’
Ben gezmeyi seven biri olarak çoğu ili gezdim ve Samsun’un diğer büyük şehirlerden çok farklı olduğunu ve çok samimi, çok sempatik bir yer olduğunu samimiyetle söyleyebilirim. Gayet güzel bir ilçemiz ve Samsun’da haliyle öyle. Ancak, turizm daha çok geliştirilebilir çünkü çok eksik bu konuda. Yurt dışında çok yer gezme imkanım oldu. Ama bu kadar güzelliği dışarıya tanıtamamamız bizim hatamız diyebiliriz. Onun haricinde gençlere yönelik olan etkinlikler güzel. Gençlerimiz açısından daha avantajlı daha fazla kendilerini ifade edebilecekleri bir ilçemiz olsun. Belediyemizde bu konuda zaten bizlere yardımcı oluyor.

Ünal Erdemli


‘ÇALIŞANLAR ÇOK YARDIMCI OLUYOR
Çok memnunum. Mesela kurumsal olarak bir binaya girdiğiniz zaman her şey kendisini gösteriyor. Memurların insanlara karşı yardım edici olduklarını görüyoruz. Tertemiz işte, her şey güzel. Belediye olarak sorarsanız da, burada yaşıyorum. Temizlik bakımından çok iyi görüyorum. Yani bir eksiklik olduğunu zannetmiyorum. İnşallah daha iyisi olur. Son olarak Atakum Belediye Başkanımız Cemil Deveciye ve tüm personeline başarılar diliyorum.

Hamdi Aykurt


‘YENİ YÖNETİMİN İCRAATLARI HAKİKATEN GÜZEL’
Atakum Belediyesinden gayet memnunum. Atakum turizm şehri, çok güzel bir yer. 3 senedir Samsun’da oturuyorum. Daha önceki yönetimde bulunanlar ne yazık iyi kullanamamışlar. İnşallah şimdi daha iyi olacak. Yeni yönetimin icraatları hakikaten güzel. Hiçbir sıkıntı yok. Ancak eski yönetim ne yazık ki iyi kullanamadı. Daha yeşil daha temiz bir Atakum, beklentilerimiz bu yönde. Göreceğiz inşallah.

Gökhan Sarıoğlu


‘ŞEFFAFLIK İSTİYORUZ’
Şuan için Atakum Belediyesinin yönetimine yeni gelen birisi. Daha öncesinde işte hem basından hem yaşadığımız yerden bildiğimiz, duyduğumuz kadarıyla bazı borçların açığa çıkması işte bunların yeni belediyeye kalması işte bunlar sorun yaratıyor. Ama şuan ki seçilen Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveciye, çalışanlarına inanıyoruz ve güveniyoruz. Şeffaflık istiyoruz. Ayrımcılık olmasın istiyoruz. Yani herkese eşit şekilde davranılsın istiyoruz. Bizim için önemli olan bu.

Sinan Baykurt


‘BAŞARILARININ DEVAMINI DİLİYORUM’
Atakum Belediyesinin şu anki çalışmalarından memnunum, daha da iyiye gideceğine inanıyorum. İnşallah başkanımızın ve başkan yardımcısının başarılarının devamını diliyorum.

Burhan Demiralp


‘MADDİ SIKINTILAR VAR BİLİYORUZ’
Atakum Belediyesi hizmet ediyor. Daha yeni geldiler. Umarım umduğumuz gibi iyi olur. Temennimiz budur. Tabi ki maddi sıkıntılar var onu da biliyoruz. Sonucu iyi olur inşallah.

Şerif Bilgin


‘SIKINTILARI ATLATMASI LAZIM’
Atakum belediyesinden beklentimiz aslında çok bizim. Yani Atakum’u daha yaşanılır hale getirse iyi olur. Ama tabi başarılı olur mu olmaz mı zaman gösterecek. Yani, şu anda sıkıntıları atlatması lazım. Zaman tanımamız lazım. Belirli bir süre geçmesi lazım. Geçmeden kimsenin bir şey yapması mümkün değil. O borçları ödeyecek. Bildiğim kadarıyla bazı vaatleri var. Bakacağız o vaatleri yerine getirdi mi getirmedi mi. Ancak ne yazık ki şu anda bunları yapma imkanı yok. En azından belirli bir süre geçmesi lazım, borçların ödenmesi lazım. Biz sadece destek verdik. Yenilensin istedik. Daha güzel şeyler olur diye düşündük. Bu desteğimizi de devam edeceğiz sürdüreceğiz. Şu anda Atakum Belediyesi için başarılı ya da başarısız deme şansım yok. Ama gönül istiyor ki başarılı olsunlar. Başarılı olmalarını temenni ediyoruz. Daha 3-4 seneleri var. Ya bir aileyi düşünün ya bir ailede huzurunun olması için maddi yön önemlidir. Bir belediyenin başarılı olması da paraya bağlıdır. Ama bu konuda bir şey yapma şansın yok. Mesela şimdi televizyonlarda dinliyoruz. Kamu Bankaları CHP’nin belediye başkanlarına kredi vermiyor. Her birimizin bir fikri var. Bunu sandık başında halledelim. Bir insanın çalışmasına engel olmamalıyız. Başarılı oluyorsa hepimiz için mutluluk. Atakum Belediyesinin çalışmalarının zamana bağlı olduğunu düşünüyoruz. Zamanla göreceğiz.

Ferhat Şahin


‘MADDİ SIKINTILARIN BİR AN ÖNCE AŞILMASINI İSTİYORUZ’
Atakum Belediyesinin şu anda yapabildiği bir şey yok. Borç batağında olduğu için, herhangi bir yatırım yapamıyor. Sokağımızın ancak temizlik konusunda çok büyük bir problemleri var. Onlara eğilmesi gerekiyor. Ancak eğilemiyorlar. Maddi yetersizlikler yüzünden. Bir an önce bunların aşılmasını temenni ediyoruz. Aşarsalar hizmet getireceklerine inanıyoruz. Belediyelerin hizmet etmesi gerekiyor. Halkın içerisinde esnafta var insanlarda var. Hepsine hizmet getirmesi gerekiyor.Kar amacı gütmemesi gerekiyor. Bütçesini halk için harcaması gerekiyor ve düzgün şekilde harcaması gerekiyor. Daha önceki dönemlerde bunlar düzgün yapılmadığı için şimdi bunların sıkıntısını yeni yönetim çekiyor. Bunları düzeltecekler diye umuyoruz. Sosyal faaliyetlerin çoğalması gerekiyor. Bizim sokağımızın sorunlarına eğilmeleri gerekiyor. Birçok esnaf arkadaşımız kapattı iş yerini. Bizim caddemizin kötü yapılmasından kaynaklı sorunlardan dolayı bir sürü esnaf arkadaş iflas etti. Bunlara bir çözüm bulmaları gerekiyor. Bunları temenni ediyoruz. Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci’ye de başarılar diliyoruz.

Şinasi Ülgen


‘GÖRÜNTÜ GÜZEL’
Şu anda Atakum’un görüntüsü güzel. Ve gelişiyor. Yani inşaat olarak yol olarak. Görüntü güzel. Gördüğüm kadarıyla Atakum Belediyesi güzel çalışıyor. Ben memnunum.

Faruk Üstünbaş


‘EKSİKLERİ GİDERMEYE ÇALIŞAN BİR BAŞKANIMIZ VAR’
Şu anda zaten seçimlerden sonra 2-3 ay ancak oldu herhalde belediye başkanımız geleli. Geçmişe şöyle bir baktığımızda çok usulsüz bana göre yapılan işler. Hani verilen görevler hiç iyi bir şekilde yerine getirilmedi. Getirilmediği içinde zaten Cemil Bey artık, o daha öncesi o gereksiz yapılan şeylerin düzeltilmesi için uğraşıyor. Hele biraz daha zaman geçsin. Biraz daha kendisini görelim bilelim. Tanıyalım. Hani yaptığı işlere göre değerlendireceğiz yani onu da. Ama bugün için yapılan eksiklikleri tamamlamaya, gidermeye çalışan bir başkanımız var.

Murat Öner


Atakum Belediyesinin vallahi yapacağı işleri bilmiyorum. Ama duyduğuma göre ekonomik olarak sıkıntıda. Göreceğiz bakalım neler olacağını.

Burcu Yektağ


‘ALTYAPILAR DESTEKLENEBİLİR’
Atakum Belediyesinden şu anlık memnunum. Bir sorun görmüyorum. Fakat altyapı çalışmaları daha fazla desteklenirse daha iyi olacağını düşünüyorum. Çünkü en ufak bir yağmur yağmasında çok fazla sel baskını oluyor. Hani bu konuda altyapılar desteklenebilir. Kavşaklar konusunda da çok büyük sorunlar var. Özellikle Cağaloğlu’nun orada fazla kavşak vardı. Azalttılar. Fakat bu seferde aşırı yığılma oluyor. Artık o kavşaklarda artık nasıl bir düzenleme yapılabilir. Bilmiyorum. Hani o konuda bir fikrim yok. Desteklenirse çok iyi olur.

Aslan İnce


‘HİZMETLERİ İYİ’
Atakum Belediyesinden gördüğüm kadarıyla memnunum. Hizmetleri iyi. Güzel bir temizlik yapıyorlar. Ama Atakum’da sosyallik göremiyorum. Bence değişmeli. Hep gençlerin gidebileceği mekanlar var. Aile olarak gidebileceğimiz yerler azınlıkta.

Ferit Taştas


‘ATAKUM GÜZEL GÖRÜNÜYOR’
Atakum Belediyesinden genel olarak memnunuz. Ama mesela bu iskele gibi birkaç tane daha olsa güzel olur. Ama bence Atakum güzel görünüyor.

Hüseyin Tanrıverdi


‘BÜYÜK BİR BORÇ BIRAKILMIŞ ARKADA’
Şimdi Atakum süper gelişmekte olan bir ilçemiz. Gayet memnunuz. Deniz kenarında yürüyebiliyoruz. Bu büyük bir avantaj. Aynı zamanda sporda oluyor. Rahat geleceği parlak yani her yönden gelişiyor. Yani belediye daha yeni olduğu için yeni yeni göreceğiz. Çünkü büyük bir borç bırakılmış arkada. Bunları temizlemek lazım. Ne olacağını bilmiyoruz ama umudumuz var. Daha da güzelleşecek. Çevredeki en güzel ilçe burası.

Ayşenur Hanım

‘DAHA İYİ İŞLER OLACAĞINA EMİNİM’

Atakum Belediyesinden çok memnunum. Başkanımızda çok iyi. Atakum için çalışmaya başladı. Devam edeceğine de inanıyorum. Şu anda Atakum için turizme daha katkıda bulunmasını isterim. Atakum Belediyesi biraz daha tempolu olacak ve çalışmaları hızlandıracak. Daha iyi işler yapabileceğine inanıyorum ben.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.