Dolar 32,4735
Euro 34,7485
Altın 2.439,71
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

Cesaretiniz varsa…

Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Av.Tufan Akcagöz, Ankara Valiliği tarafından, Keçiören Halkevi’nin düzenlemek istediği ‘Çocuk şenliği ve çocuk hakları atölyesi’nin, izinsiz eğitim öğretim faaliyeti olarak görülerek yasaklanması üzerine konuştu.

Cesaretiniz varsa…
REKLAM ALANI
3 Nisan 2018 16:30

‘ÇOCUKLAR İÇİN BİR ŞEYLER YAPSALAR’

Çocuk şenliğinden veya çocuk hakları atölyesinden neden çekinildiğini anlamanın mümkün olmadığını söyleyen Akcagöz, “Keçiören Halkevi, bir faaliyet yapıyor. Çocuklar için yapıyor bunu. Hem bir şenlik, şölen; hem de eğitici bir faaliyet. Ancak bunun, eğitim faaliyeti olarak algılanması oldukça düşündürücü ve çıkan sonuca göre söyleyebiliriz ki, kaygı verici. Çocuk hakları, devletin de el atması gereken ve aslında boş bırakılan bir alan. Bu boşluğu, sivil toplum kuruluşlarının doldurması kime ne zarar verebilir? Amacın, farklı olduğu hemen ortaya çıkıyor. Amaç, farklı düşünen insanların faaliyet alanını daraltmak. Ankara Valiliği, bu ve bunun gibi yasaklamalarla gündeme geliyor. Keşke, bu yasakçı tavırları bir tarafa bıraksalar da, çocuklar için bir şeyler yapsalar. “ dedi.
Çocuk istismarının, eldeki verilere göre her dönem bir öncekine nazaran artış gösterdiğine vurgu yapan Tufan Akcagöz, “Çocuklara yönelik şiddet ve istismar olaylarında gözle görülür derecede artış var. Cezaevlerinde istismar iddiaları ayyuka çıkmış. Devletin denetimindeki kurumlarda gerçekleştiği iddia edilen vakalara şahit oluyoruz. Böyle bir ortamda, çocuk hakları atölyesi açan Halkevi’ni kutlamak gerekirken, bu faaliyetin yasaklanması, çocuk hakları konusunda çalışma yapmak isteyen insanların ya da başka sivil toplum kuruluşlarının da hevesini kırıyor. Türkiye’de bir çok dernek var. Bir kısmı, çoktan eğitim faaliyetine dönük işler yapıyor. Bunlar denetleniyor mu? Samsun’da geçen aylarda, şikayetimiz üzerine kapatılan bir dershane vardı. Samsun’da, Arap’lara Türkçe öğretmek için açıldığı söylenmişti. Biz söylemesek, kimsenin haberi yok. Alın size eğitim faaliyeti. Kaydı yok, kuydu yok. Bir çok dini tandanslı vakıf var. Cesareti olan varsa, bunların üzerine gitsin.” diye konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.