Dolar 32,3786
Euro 34,7343
Altın 2.428,12
BİST 9.973,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 15°C
Çar 18°C
Per 19°C
Cum 18°C

Cevat Öncü’den ACI FOTOĞRAF!

Samsun’da CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cevat Öncü, “1999 Marmara’nın ardından 6 Şubat’ta maalesef ülkemizin ve şehirlerimizin depreme hazır hale getirilmediği görülmüştür” dedi

Cevat Öncü’den  ACI FOTOĞRAF!
REKLAM ALANI
6 Şubat 2024 18:17

Samsun’da CHP’nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cevat Öncü, partisinin Havza İlçe Başkanlığı’nı ziyaret etti. Burada konuşan Cevat Öncü, “Bugün 6 Şubat. Bundan tam bir yıl önce saat 04.17 Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremde maalesef binlerce insanımızı yitirdik. Deprem konusunda uzun yıllar çalışmış, deneyimli bir inşaat mühendisi olarak İnşaat Mühendisleri Odası başkanlığım sırasında defalarca dile getirdim. Samsun’a deprem konusunda içinde bulunduğumuz Havza ilçemize Kuzey Anadolu Fay Hattının geçmekte olduğu Ladik, Vezirköprü ve Kavak ilçelerimize çağrıda bulunmak isterim. Deprem, Türkiye’nin dolayısıyla Samsunumuzun da ulusal güvenlik problemidir. En önemli tehlikelerden birisidir” dedi.

6 ŞUBAT’TA ORTAYA ÇIKAN ACI FOTOĞRAF
“1999 Marmara depreminde gördük, Türkiye büyük acılar çekti” diyerek sözlerine devam eden Öncü, ayrıca şunları söyledi:

“Bunların bir daha yaşanmaması için gerekli tedbirlerin alınması gerektiği defalarca söylendi. Bu konuda bir takım hazırlıklar yapılmış olmasına rağmen 6 Şubat 2023 depreminde yaşadıklarımız maalesef ülkemizin ve şehirlerimizin depreme hazır hale getirilmediğini gösterdi. Bu acı bir fotoğraf olarak ortaya çıkmıştır.

SAMSUN’A DEPREM MASTER PLANI
Büyükşehir Belediye Başkanı adayı ve deneyimli bir inşaat mühendisi olarak göreve geldiğimiz takdirde Samsun’un depreme hazırlanması konusunda yol haritamızın hazır olduğunu ve Samsun’a Deprem Master Planı hazırlayarak olası depremlerde yaşanacak can ve mal kayıplarını en aza indirme konusunda çalışma yapacağız. Göreve geldiğimiz ilk gün bu çalışmaya başlayacağımızı tekrarlamak isterim. Bu vesile ile tüm ulusumuza ve Samsunlulara çağrıda bulunmuş olayım. Depremi unutmayalım, unutturmayalım.”

Gökhan ÜNLÜ

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , , , ,
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.