Dolar 32,4298
Euro 34,6100
Altın 2.382,30
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 17°C
Cts 20°C
Paz 20°C

OKUL SERVİSLERİNE SIKI DENETİM!

Samsun’da eğitim-öğretim yılının başlaması nedeniyle polis ekipleri ilde 55 noktada okul servis araçlarına yönelik denetim gerçekleştirdi

OKUL SERVİSLERİNE SIKI DENETİM!
REKLAM ALANI
20 Ekim 2023 15:51

Samsun’da 2023-2024 eğitim ve öğretim yılı başlangıcı ile birlikte Karayolları Trafik Kanunu, Okul Servis Araçları Yönetmelik hükümleri ve UKOME kararları doğrultusunda çocukların güvenli, rahat ve huzur içerisinde ulaşımlarının sağlanabilmesi için okul servis araçları üzerinde sürekli denetimler yapılıyor. Samsun’da bu çerçevede İl Emniyet Müdürlüğü’nün genel hizmet birimlerinden de takviye yapılarak tüm il genelinde eş zamanlı olarak 55 noktada 157 personelin katılımıyla okul servis araçları üzerinde “Okul Servis Araçları Özel Denetimi” gerçekleştirildi.

TERS YÖNDEN GİDEN SÜRÜCÜ!
100. Yıl Bulvarı üzerinde denetim yapan trafik polisleri okul servislerini tek tek durdurarak sürücülerin yetki belgesi, mesleki yeterlilik belgesine ve güzergah belgesine baktı. Araçta rehber personel olup olmadığı, varsa Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yetki belgeli olup olmadığı gibi evraklar kontrol edildi. Araçların doluluk kapasitelerine ve emniyet kemeri kontrolleri de yapıldı. Ekiplerin kontrol yaptığı sırada ters yönden giren bir servis şoförüne ise ceza uygulandı.

49 ARACA CEZA KESİLDİ
Öte yandan 55 farklı noktasında 157 personelin katılımıyla gerçekleştirilen Okul Servis Araçları Özel Denetimi’nde 592 araç ve sürücüsü denetlendiği açıklandı. İhlali tespit edilen 49 araca toplam 47 bin 653 TL idari para cezası uygulandı, 14 araç ise trafikten men edildi.
İHA

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.