Dolar 32,4615
Euro 34,7745
Altın 2.420,41
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C

ÇEVRECİ OKUL PİRİ REİS!

Samsun’da TEMA İl Yetkilileri, Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileriyle çalışmalarını paylaştı. Lise, ‘TEMA Okulu’ unvanını almak için ilk adımı attı

ÇEVRECİ OKUL PİRİ REİS!
REKLAM ALANI
22 Aralık 2022 17:05 | Son Güncellenme: 22 Aralık 2022 17:06

Kurulduğu 1992 yılından itibaren doğa ve çevre için mücadelesini sürdüren Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA), okullarda öğrencileri bilinçlendirme çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Piri Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde öğrencilerle buluşan TEMA il ve ilçe yetkilileri, vakfın çalışmaları konularında bilgilendirme yaptı.

VAKFIN ÇALIŞMALARINI ANLATTILAR
Okul Konferans Salonu’ndaki programda, İl Temsilcisi Leman Özay, İlkadım İlçe Sorumlusu ve aynı zamanda okul İngilizce Öğretmeni Derya Keleş Korkmaz, İlkadım Eğitim Sorumlu Yardımcısı Fatma Şentürk, İlkadım Fatih Mahalle Sorumlusu Hatun İlke Uysal Öztürk, Eğitim Koordinatörü Begüm Özdoğan, vakfın çalışmalarını paylaştı.

’30 YILDIR ÇABA HARCIYORUZ’
Samsun İl Temsilcisi Leman Özay, öğrencilerle bir arada bulunmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, “TEMA, biyolojik çeşitlilik, iklim değişiklikleri, sıfır atık, geri dönüşüm, bilinçli tüketim, çevre ve doğal varlıkları koruma, yaşanılabilir bir gelecek için 30 yıldır çalışmalarını sürdürüyor. Bugün de Piri Reis MTAL öğrencilerine çalışmalarımızı anlattık. Bugün burada toplanmamızı sağlayan okul idarecilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

‘SINIFIMI ‘TEMA SINIFI’ YAPMAK İSTİYORUM’
TEMA Okulu olunması noktasında gönüllülük vurgusu yapan İlkadım İlçe Temsilcisi Derya Keleş Korkmaz, “Okul mevcudunun yaklaşık 80’inin gönüllü olmasıyla birlikte okul ‘TEMA Okulu’ unvanı kazanıyor. Yine okul içerisindeki sınıflar da aynı şekilde ‘TEMA Sınıfı’ unvanını alıyor. Kendi sınıfımın bu unvanı alması için çaba harcayacağım. Gönüllülük konusunda olumlu dönüşler aldık. Ayrıca bu tür gönüllülük çalışmalarının yurtdışındaki üniversitelerin kabul sınavlarında önemli olduğunu öğrencilerimizin bilmesi gerekiyor” diye konuştu.

Programın sonunda İl Temsilcisi Leman Özay, Okul Müdürü Taner Alp’e teşekkür mektubu sundu.Müdür Alp de TEMA Okulu olmak için çaba harcayacaklarını dile getirerek, TEMA yetkililerine teşekkür etti.

Nisanur ÖZYURT

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.