Dolar 32,4147
Euro 34,7678
Altın 2.419,29
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C

‘ONURLU YÜRÜYÜŞ SÜRÜYOR!..’

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası(EĞİTİM-SEN), 29’uncu yılı geride bıraktı. EĞİTİM-SEN Samsun Şube yönetimi, “Onurlu yürüyüşümüz büyük bir dirençle sürmektedir” dedi

‘ONURLU YÜRÜYÜŞ SÜRÜYOR!..’
REKLAM ALANI
23 Ocak 2024 18:00

Resmi olarak 23 Ocak 1995’te kurulan eğitim ve bilim emekçilerinin birlik, dayanışma ve mücadele örgütü EĞİTİM-SEN, 29’uncu mücadele yaşını kutluyor. Samsun Şube Yönetme Kurulu tarafından yapılan açıklamada, “Bugüne kadar her türlü baskı, tehdit, yasak ve engellemelere rağmen birlik, dayanışma ve mücadele anlayışıyla başlattığımız onurlu yürüyüşümüz ilk günkü gibi büyük bir dirençle ve kararlılıkla sürmektedir” denildi.

ÖDÜN VERMEDEN 29 YIL
Samsun’da EĞİTİM-SEN Şube Yönetim Kurulu üyeleri, sendikalarının kuruluş yıl dönümü nedeniyle bir basın açıklamasında bulundu. Açıklamada, kısaca şunlara değinildi:

“EĞİTİM-SEN, eğitim ve bilim emekçilerinin eğitimde ve toplumsal yaşamda oluşturulmak istenen karanlığı yırtan fiili mücadelesi sonucunda okullarda, üniversitelerde, eğitim kurumlarında inşa edilmiş, eğitim ve bilim emekçilerinin sesi, taleplerinin takipçisi olarak savunduğu ilkelerden ve mücadeleci kimliğinden ödün vermeden 29 yılı geride bırakmıştır.

ÇOCUKLARA ONURLU BİR GELECEK
EĞİTİM-SEN’in mücadele tarihi içinde isimler ve yüzler değişse de savunulan ilke ve değerler hiçbir zaman değişmemiştir. Okullarda, üniversitelerde, tek tek işyerlerinde ve alanlarda, meydanlarda, yaşamın her alanında dostluğu, dayanışmayı ve umudu büyütmeye devam ediyoruz. Çocuklarımıza ve öğrencilerimize verdiğimiz sözleri hiçbir zaman unutmadığımız gibi, onlara onurlu bir gelecek bırakmanın sorumluluğunu her zaman hissediyoruz.

BASKI VE AYRIMCILIĞA KARŞI
EĞİTİM-SEN, geçtiğimiz 29 yılda sadece sendikal hakların değil, aynı zamanda emek, demokrasi ve barış mücadelesinin öznesi olmuş, her türlü anti-demokratik uygulamanın, baskıların ve her türlü ayrımcılığın karşısında yer almıştır. Eğitim ve bilim emekçilerinin ekonomik, sosyal ve sendikal haklarının, demokrasinin, emeğin ve eşit haklar mücadelesinin en örgütlü sesi olan Eğitim Sen, eğitim ve bilim emekçilerinin örgütlenme ve mücadele geleneğinin Türkiye’deki biricik temsilcisi olmanın haklı gururunu yaşamaktadır.

Sendikamızın 29’uncu kuruluş yıldönümü vesilesiyle önümüzdeki sürecin hepimiz için daha örgütlü, daha güçlü bir mücadele sürecinin başlangıcı olmasını diliyoruz.”

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.