Dolar 32,5705
Euro 34,9337
Altın 2.427,16
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 19°C

CHP Samsun İl Bakanı Fatih Türkel “SASKİ tüccar kurnazlığı yapıyor”

Samsun Halkı’nın SASKİ isyanına CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel sessiz kalamadı

CHP Samsun İl Bakanı Fatih Türkel “SASKİ tüccar kurnazlığı yapıyor”
REKLAM ALANI
27 Mayıs 2020 19:06

Vatandaş unutmaz
CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel, “Vatandaştan KIYAS fatura adı altında fazla tahsilat yapıyor ve deniyor ki fazla fatura ettiysek sonra mahsuplaşırız. Tam bir tüccar kurnazlığı. SASKİ’yi yönetenler farkında mısınız vatandaşta tam da bugün para yok…” dedi
Tüm dünya ve ülkemiz bugünlerde Covid-19’a karşı yaşam mücadelesi içerisinde. Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi(SASKİ) Genel Müdürlüğü ise, Samsun’da içme suyuna yüzde 25, sayaç okuma bedeline yüzde 150 zam yapıp zammın her ay TÜFE oranında güncellenmesi kararı almıştı. Gelen yüksek su faturalarına karşı bu salgın sürecini evde geçirmek zorunda olan vatandaş ise isyan etti.
Bu isyanlara kayıtsız kalmayan CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel ise basın açıklamasında bulunarak, “Demokrasilerde iktidarlar seçimle gelir seçimle gider, vatandaş bu günleri unutmaz. Samsun halkını düşünmüyorsunuz, gelecek seçimi de mi düşünmüyorsunuz…” diye konuştu.
“SU HAKTIR İNDİRİM YAPILMALIDIR”
Açıklamalarında Türkel, “Ülkemiz ve Dünya pandemi ile mücadele ettiği günlerde Bir ramazan bayramını daha geride bıraktık. Pandemi Süreci Bize AKP hükümetinin ön vermesi ile Türkiye’nin Kallavi ihalelerini alıp, vergileri silinen enerji şirketlerinin Samsun’da vatandaş ekonomik olarak çökmüşken tek dertlerinin kar etme hırsı olduğunu, Pandemi beni ilgilendirmez ben ticaretime bakarım anlayışını görürken. Diğer taraftan Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin İnsan yaşamının en olmazsa olmazı su hakkı üzerinden nasıl hunharca ticaret yaptığını gördük. Aylardır haykırıyoruz su haktır İndirim yapılmalıdır diye. Büyükşehir bindirim anlıyor. Millet salgının bedelini işsizlikle yoksullukla öderken bırakın indirimi SASKİ her ay TEFE ve Tüfe ortalaması zam yapıyor, okumadığı saatlere kıyas fatura garabeti ile vatandaşın yıl içinde ödediği en yüksek fatura baz alınarak giydirme nerdeyse normalin iki katı tutarınca fahiş faturalar gönderiyor. Vatandaştan KIYAS fatura adı altında fazla tahsilat yapıyor ve deniyor ki fazla fatura ettiysek sonra mahsuplaşırız. Tam bir tüccar kurnazlığı.” ifadelerini kullandı
SASKİ KAMU KURUMUDUR
SASKİ’yi yönetenler farkında mısınız vatandaşta tam bugün para yok diye konuşan Türkel devamında ise, “Peki, faturalarımızı ödeyemediğimiz zaman bize kestiğiniz gecikme zamlarını ne yapacağız? CHP İl başkanlığı olarak soruyoruz; SASKİ siz öyle görmeseniz de kamu kurumudur. (Ticarethane DEĞİL) kamu halktır, halk perişan.. Buradan Sayın Demir’e sesleniyoruz. Demokrasilerde iktidarlar seçimle gelir seçimle gider, vatandaş bu günleri unutmaz. Samsun halkını düşünmüyorsunuz, gelecek seçimi de mi düşünmüyorsunuz…” dedi.
SASKİ VE BÜYÜKŞEHİR SESSİZ
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ve SASKİ Genel Müdürü Fatih Yıldız, yüksek kıyas faturalar ile ilgili vatandaşın isyanı karşısında hiçbir açıklamada bulunmadı. Vatandaşlar, Büyükşehir’e ve SASKİ’ye tepki göstermeye devam ediyor.
Bayram kısıtlamasından bir gün önce AKP İl Başkanı Sayın Aksu’nun, devletin Samsun’da 145 milyon TL yardım yaptığı açıklaması bir tarafa, evimde küçük tüpüm yok verdiğiniz kumanya tükendi, bayramda ne yiyeceğiz çığlıkları kulaklarımızda çınlarken ya ulaşamadıklarımız; devletin ulaşamadığı yoksullar, bu süreçte işsiz kalmış hemşerilerimiz ne yapacak soruları ile Ramazan bayramımızı eda ettik.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.