Dolar 32,5881
Euro 34,8027
Altın 2.508,00
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

CHP’den şok suçlama: ‘Samsun Büyükşehir dipsiz kuyu!..’

CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, Büyükşehir Belediyesi’nin şaibeli bir belediye olduğunu iddia ederek, “Büyükşehir Milyonları dipsiz kuyuya atıyor” dedi

CHP’den şok suçlama: ‘Samsun Büyükşehir dipsiz kuyu!..’
REKLAM ALANI
13 Aralık 2017 14:13 | Son Güncellenme: 13 Aralık 2017 14:14

CHP Samsun İl Başkanı Av.Tufan Akcagöz, Büyükşehir Belediyesi CHP Meclis grubuyla bir araya geldi. Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin toplantı gündemi hakkında Meclis üyeleri Mustafa Tüfek, Tansu Çıkış ve Hatice Sönmez Güneş’ten bilgi alan Akcagöz, SAMULAŞ’ın ana sermayesinin 23 milyondan 50 milyona çıkarılmasını eleştirerek, ‘Milletin paraları dipsiz bir kuyuya atılıyor’ dedi.

SAMULAŞ DENETLENEMİYOR

SAMULAŞ’ın ve diğer iştirak şirketlerinin mevcut idari yapı içinde denetlenmesinin mümkün olmadığını dile getiren Tufan Akcagöz, “Samsun Büyükşehir Belediyesi, SAMULAŞ A.Ş.’nin sermayesinin birden bire 23 milyondan 50 milyona çıkarılmasındaki amaç nedir, bu derhal kamuoyuna açıklanmalıdır. Bu, az buz bir artış değil. Milyon dediğimiz, eski parayla trilyon. Ve bunun denetlenmesi de mümkün değil. Yani, Samsun’un parası dipsiz bir kuyuya atılıyor. Ne olacağı belli değil? Denetleyelim deseniz, mümkün değil. Meclis üyeleri tarafından denetlenemeyen bir sermaye arıtımı, Samsun halkının parasının sokağa atılması anlamına gelir. Bu şirketin gideri 38 Milyon, gideri 40 milyon. Başka açık bir tarafı yok ve bu nedenle güvensiz bir alana aktarılan milyonlarca lira söz konusu. Sermaye artırımı talebinin, esaslı bir gerekçesi de yok.” diye konuştu.

ŞAİBELİ BİR BELEDİYE HALİNE GELDİ

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin CHP’li Meclis üyelerinin muhalefetine rağmen, SAMULAŞ’ın sermaye artırımı talebinin oy çokluğuyla Meclis’in gündemine geldiğini belirten İl Başkanı Akcagöz, “Samsun Büyükşehir Belediyesi, daha önce açıkladığımız üzere Sayıştay’ın raporundan sonra şaibeli bir Belediye haline gelmiştir. Belediye’nin kimi uygulamaları, şaibe izlenimini artırmaktadır. Büyükşehir Belediyesi, kamu ihale kanununa aykırı davranmakta, kanunu ihlal etmekte ve yine milletin parasını korumak yerine Belediye ile iş yapan kimi şirketleri korumaktadır. Bunlar, ortada duran gerçeklerdir. Bu gerçekler, henüz Samsun Cumhuriyet Savcılığı tarafından soruşturulmuyor ama en kısa sürede biz gereğini yapacağız. Bizim ihbarımız üzerine harekete geçilmiyorsa, biz de yazılı ve resmî başvurumuzla süreci resmen başlatacağız. Milletin parasının kanuna aykırı olarak harcanmasına, heba edilmesine izin veremeyiz. Samulaş’ın sermaye artırımı da bu nedenle önemlidir. Bu para nereye kullanılacak bilemiyoruz. Belediye Başkanı bu aktarılan parayı, misalen söylüyorum kendi seçim kampanyası için kullansa bunu nasıl denetleyeceğiz? O nedenle tedirginiz. Samsun Büyükşehir Belediyesi deyince, henüz aydınlatılmamış dosyalar karanlıkta beklerken, milyonlarca liralık bir sermaye artışı kabul edilemez. Çok kısa süre sonra, Samsun daha da renklenecek ve millet gerçeklerin birer birer ortaya çıktığını görecek” dedi.

AKTİF BİR MUHALET

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin CHP’li Meclis üyelerinin aktif bir muhalefet tarzı sergiledikleri için kendilerine teşekkür ettiğini söyleyen Tufan Akcagöz, “Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyelerimiz olan Mustafa Tüfek, Tansu Çıkış ve Hatice Sönmez Güneş’e teşekkür ediyorum. Belediyeyi, halkın aleyhine yönetmeye kalkan siyasi iradeye karşı vermiş oldukları mücadele takdire şayan. Sayımız az olabilir ama etki gücüne baktığımızda CHP’nin en az 30 kişilik grubu var sanırsınız. Milletten oy alıp seçilen diğer Belediye Meclis üyelerine de seslenmek istiyorum. Ne olur, sorun, sorgulayın. Her gündem maddesine onay vermek zorunda değilsiniz. Giden, harcanan Samsun’un ve Samsunlu’nun paraları. Vebal alıyorsunuz. Bunu sakın aklınızdan çıkarmayın.” diye konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.